2014-02-25

MINI-PIZZA

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de aperitive - gustări.

Rețete de pizza.



mini-pizza

Mini-pizza pentru dimineţile de weekend, pentru după-amiezele în care vă treziţi la uşă cu prietenii veniţi neanunţaţi ori pentru serile reci de iarnă. Sunt nişte gustări calde, uşor de făcut, cu "materie primă" minimă. Merg şi cu ceai, şi cu bere sau vin, chiar la ţuică sau whiskey. Eu le-am botezat pizzuline, fiindcă seamană cu pizza la gust şi la miros, chiar şi la compoziţie.

• 8 felii de pâine grosuţe  • 1 pahar lapte  • unt  • rămăşiţe de brânză ori caşcaval  • rămăşiţe de mezeluri: kaizer sau bacon sau pastramă sau muşchi ori salam etc. Sigur, nu parizer !  • 1 ou  • 2 linguriţe pastă de tomate  • sare şi piper  
  • Se aprinde întâi cuptorul, să fie bine încins cand veţi pune tava înăuntru.
  • Se pune laptele într-o farfurie adâncă. Se bate oul cu sarea, piperul şi pasta de tomate în altă farfurie adâncă. Se rad brânza sau caşcavalul (sau amândouă), prin răzătoarea mică. Se taie mezelurile felii groase de 5 mm, feliile-fâşii late de 5mm, iar fâşiile în pătrăţele cu latura de 5mm :) (durează mai mult scrisul decât tăiatul!)
  • Se unge fundul tăvii cuptorului cu unt. Se unge fiecare felie de pâine cu unt pe o faţă, iar cealaltă se înmoaie în lapte câteva secunde, apoi se aşează în tavă cu untul în sus.
  • După ce s-au aşezat toate feliile în tavă, se presară pe fiecare bucăţele de mezel, apoi brânza sau caşcavalul ras.
  • Se mai bate o dată oul cu pasta de tomate şi se pune peste fiecare felie câte puţin, cu o linguriţă.
  • Se dau la cuptor şi se ţin 15-20 minute. Când sunt gata, se lasă puţin să se răcească şi se scot cu o paletă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete culinare de aperitive - gustări:

8 comentarii:

  1. ...jur că mă abonez la postările tale! Ai nişte reţete super de simple şi de efect! Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, scumpa mea, e foarte bine dacă te abonezi. Toate rețetele sunt realizate de multe ori la noi în casă și garantez că sunt gustoase, sănătoase și nesofisticate, așa cum are nevoie o gospodină zi de zi.
      Seară bună !
      P.S. Dacă nu ai rezolvat cu blogul acela, dă-mi un semn, Adriana.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Coco, pune mâna și fă, e așa de ușor !
      Eu chiar aș vrea să mănânci o bucățică, în realitate, și să-mi spui dacă ți-a plăcut.

      Ștergere
    2. am facut, mi-am insusit critica :)
      mai fac!!!

      Ștergere
    3. Aaa, bravo ! Dacă zici că mai faci, înseamnă că ți-a plăcut !

      Ștergere
  3. Pe acela nici să şterg n-am mai putut. Am făcut greseli cu diacriticele la mail-uri. Nu se mai putea confirma. Acum am făcut altul, e în construcţie, cum s-ar spune, dar în 15 minute a fost gata. Nu mă mut cu una, cu două. Sunt nostalgică şi obişnuită cu blogspotul. Când voi simţi, mă voi muta. Acolo...or fi mai multe facilităţi, dar pentru mine e mai întortocheat.

    Eu iubesc bucătăria, poate nu o iubesc suficient cât să gătesc tot felul de minuni, asta şi pentru că noi suntem doar doi şi avem doar o masă principală. De asta m-am entuziasmat la reţetele tale, pentru că par gustările ideale ...pentru mine. Pe unele le ştiu, dar ai unele trucuri ...perfecte. Mulţumesc pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Spor la treabă și, dacă te mai împotmolești, aștept un semn. Nu sunt eu mare specialistă, dar am învățat multe din multele pățanii pe care le-am avut ! :D
    Atunci, fii pe fază, că mai vin o grămadă de rețete !
    Seară bună, Adriana !

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !