2014-02-26

OMLETĂ MEXICANĂ

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de aperitive - gustări.

ometa-mexicana


Pentru două persoane: • 1 morcov  • 4 ouă  • 1 ardei gras  • 1 ardei iute mic  • 1 roșie • 1 ceapă  • 1 ceaşcă (1/2 cutie) porumb boabe conservat  • 1 bucățică brânză • 1/4 pachet unt  • sare şi piper
  • Se curăţă legumele şi se spală. Morcovul se dă prin răzătoarea mare, ceapa se dă prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe. Ardeiul iute se curăţă de seminte şi de coadă şi se taie felii foarte, foarte subţiri.
  • Brânza se dă prin răzătoarea mare, porumbul se scurge bine de zeama în care a stat, se spală cu apă rece şi se scurge.
  • Se bat bine ouăle (întâi albușul - spumă tare, apoi se adaugă gălbenușurile), adăugând brânza, sarea şi piperul.

  • Se încinge untul în tigaie şi se pun la călit, în ordine, ceapa, morcovul, ardeiul gras, porumbul, roşia, ardeiul iute, la intervale de 2-3 minute, amestecând mereu.
  • Se adaugă ouăle bătute şi se lasă să se coacă, la foc mic, cu tigaia acoperită, fără a mai amesteca. Atunci când devine consistentă se scoate cu grijă pe un platou şi se serveşte fierbinte.
  • Se poate servi cu murături şi bere.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și:

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !