2014-03-22

BISCUIȚI CU CIOCOLATĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (deserturi)

O reţetă speciala pentru... Moş Crăciun ! Se ştie că în noaptea de Ajun, când vine Moş Crăciun , trebuie să îi punem la îndemână nişte biscuiti cu ciocolata şi nişte lapte (poate şi altă băuturică !). Fireşte, din biscuiţii ăia mâncăm şi noi în dimineaţa următoare, că nu i-o mânca Moşu' chiar pe toţi ! De fapt, putem să-i facem oricând, că sunt buni în orice anotimp.


Pentru aproximativ 70 de bucăţi, sunt necesare:  • 250 g unt  • 500 g zahăr pudră   1 lingură de supă cu esenţă de vanilie  • 4 ouă  • 250 g ciocolată neagră  • 250 g făină  • 150 g nuci
  • Nucile se pun într-o tăviţă şi se rumenesc uşor în cuptor, apoi se sfărâmă.
  • Untul şi ciocolata se taie în bucăţele mici. Se pun pe foc foarte mic, întrun vas emailat şi se lasă să se topească, amestecând continuu.
  • Se freacă spumă zahărul cu ouăle, cu mixerul sau cu telul. Se adaugă apoi vanilia şi ciocolata topită cu untul şi se amestecă bine.
  • Se încorporează apoi făina, puţin câte puţin, şi se adaugă şi nucile.
  • Se unge tava cu puţin ulei şi se toarnă aluatul. Se dă la cuptor, la foc potrivit, cam 30 de minute, în funcţie de cuptor.
  • Se lasă să se răcească şi se taie pătrate cu latura de 4 sau 5 cm ori se folosesc formele speciale pentru biscuiți.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !