2014-03-11

BUDINCĂ DE PEȘTE AFUMAT CU CARTOFI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

• 5-6 cartofi  • 2 peşti afumaţi sau 5-6 fileuri de peşte afumat (hering sau altul)  • 1 pahar lapte  • unt  • sare şi piper  • pătrunjel verde
  • Peştele curăţat de piele şi de oase se pune în apă caldă.
  • Se fierb în coajă cartofii, iar când sunt aproape gata, se dă şi peştele câteva minute în apă clocotită. Se înfierbântă şi laptele. Se toacă mărunt pătrunjelul.
  • Se curăţă cartofii de coajă şi se zdrobesc, fierbinţi, cu furculiţa. Se amestecă cu laptele, sarea, piperul, jumătate din pătrunjel. Heringul se taie bucăţele.
  • Se unge tava cu unt şi se aşează straturi alternative: cartofi, peşte, cartofi, peşte, cartofi. Deasupra se pun bucăţele de unt şi se dă la cuptor pentru 30 minute. După ce se scoate, se presară deasupra restul de pătrunjel.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete cu pește:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !