2014-03-07

CARTOFI CU CHIMEN. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
cartofi-cu-chimen
Cartofi cu chimen
Sunt necesare:  1 kg de cartofi   1-2 linguri de chimen   ulei  • sare

  • Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă. Se curăţă după ce au fiert şi s-au răcit puţin şi se taie în jumătăţi de-a lungul, apoi în felii grosuţe, tot de-a lungul, dar se poate și de-a latul. Se încinge cuptorul.
  • Se pune un strat de ulei într-o tava de friptură (fără friptură !), se pun cartofii, se sărează, se presară chimenul şi se amestecă bine, dar cu grijă să nu se sfărâme. Se dau la cuptorul bine încins, la foc iute (dar nu prea iute !), 15-20 de minute.
  • Cartofii cu chimen pot reprezenta felul doi într-un meniu de post, ori pot fi folosiți drept garnitură la o friptură.
Pofta buna la cartofi cu chimen !
Sursa foto

Ai putea să mai încerci și alte rețete de mâncăruri fără carne, rețete de post:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !