2014-03-07

CARTOFI CU OREZ

Rețete culinare pe înțeles.

Mâncăruri fără carne - Rețete de post.

cartofi-cu-orez
Pentru o dieta usoara, cu hrana vegetariana, pentru curatirea organismului de grasimi si toxine. Iar pentru membrii familiei care nu pot și nu pot fara carne, puneti langa mancarea de post o felie de carne fiartă sau friptă, un copan, un carnacior si gata !

 6-7 cartofi mari  • 1 pahar cu orez   1 ardei gras mare (daca se poate rosu)   2 cepe potrivit de mari  • un varf de cutit de boia de ardei dulce (sau o lingurita rasa, daca nu punem ardei)  • 3 linguri de ulei  • sare si piper, macinat si  boabe  • marar
  • Cu cel putin 2 ore inainte de a incepe prepararea, cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, iar orezul se alege, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cana cu apa rece si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie rondele grosute.
  • Se pun la fiert 2 l de apa.
  • Se pune uleiul sa se incinga in cratita (dar nu pana scoate fum) si se caleste ceapa, apoi se adauga orezul bine scurs si se calesc mai departe, amestecand intruna, timp de 5-10 minute. Se adauga apoi apa clocotita, sarea si piperul macinat. Dupa 15-20 minute se adauga si cartofii. Se aprinde cuptorul.
  • Dupa ce fierbe totul timp de 5 minute, se presara 7-8 boabe de piper si se da la cuptor sa scada, la foc potrivit.
  • Cand a scazut suficient, se scoate din cuptor, se presara mararul tocat si se acopera.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de mâncăruri fără carne, rețete de post:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !