2014-03-02

CIORBĂ DE VITĂ À LA GRECQUE

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de ciorbe

ciorba-de-vita-a-la-grec

• 3 l apă   500 g carne de vită  2 morcovi  1 rădăcină de pătrunjel   1 țelină mică   o ceșcuță cu orez  • 2 ouă   3 linguri de smântână  • 1 legătură de pătrunjel verde   1 lămâie mare   sare
  • Carnea spălată și opărită cu apă clocotită se taie în cuburi cu latura cam de 3 cm. Se pune la fiert în apă rece, cu oala parțial acoperită. Se fierbe cam o oră și un sfert, din momentul în care a dat în clocot și se ia spuma din când în când.
  • În timp ce fierbe carnea, se curăță zarzavatul și se spală bine, apoi se taie bucăți mari. După ce a fiert carnea, se adaugă zarzavatul și se fierbe 20-30 minute.
  • Se scoate zarzavatul cu spumiera și se pune orezul la fiert. După 20 de minute se adaugă sarea, se mai lasă 10 minute și se ia ciorba de pe foc. Se scoate o cană de zeamă și se lasă la răcit. Se stoarce bine lămâia.  Într-un castron se bat bine ouăle, se amestecă cu smântâna, apoi cu sucul de lămâie și se amestecă apoi încet cu zeamă din cană, adăugată în cantități foarte mici, cu lingura. Se toarnă apoi totul în oala cu ciorbă.
  • Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală bine și se toacă mărunt. Se adaugă în ciorbă și se acoperă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Orice ocupație intelectuală am avea, nu e nici o rușine să mai facem și câte ceva bun de papa. Dimpotrivă ! Le invit să preia și să aplice rețeta pe: Alice in WonderNetGabriela IlieșIndiferentLianaKadiaRoșcata și pe orice amator de rețete culinare care trece pe aici !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de ciorbe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !