2014-03-23

COMPOT DE PIERSICI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (deserturi)

Rețete de post

compot-de-piersici
Compot de piersici
• 6-7 piersici coapte  • 4 linguri de zahăr  • un baton de scorţişoară • 1 felie groasă de lămâie.
  • Se pun la fiert 3 l de apă şi zahărul, la foc iute.
  • Se spală bine piersicile şi se şterg cu un şervet aspru. Se desfac în jumătăţi şi se scot sâmburii.
  • Când clocoteşte apa, se face focul mic, se pun în oală piersicile, se acoperă oala parţial. Se fierbe la foc mic, cam 15 minute.
  • Se ia de pe foc şi se pun în compot batonul de scorţişoară şi felia de lămâie. Se acoperă, se lasă să se răcească, apoi se pune în frigider.
  • Înainte de a tăia felia de lămîie, curăţaţi şi aruncaţi coaja aferentă feliei, amăreşte compotul !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !