2014-03-23

CREMĂ DE LĂMÂIE

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de prăjituri (desert).

crema-de-lamaie

• 1 lămâie  • 200 g unt  • 300 g zahăr  • 400 ml lapte  • 2 linguri cu făină  • stafide
  • Untul se topeşte pe foc moale. Lămâia se spală în apă clocotită, se şterge bine, se rade pe răzătoarea mică, apoi se stoarce, îndepărtând sâmburii.
  • Se freacă untul cu zahărul până se obţine o spumă groasă.
  • Se dizolvă făina în lapte rece, apoi se pune la fiert pe foc moale, amestecând continuu. Când începe să clocotească se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
  • Se adaugă coaja şi zeama de lămâie, apoi spuma de unt  şi zahăr. Se amestecă bine. Se pune în cupe şi se dă 2-3 ore la frigider.
  • Când se serveşte la masă se presară stafide deasupra, poate şi câteva picături de Limoncello.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Un comentariu:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !