2014-03-12

FILÉ DE COD CU SOS ALB

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

file-de-cod-cu-sos-alb
Filet de cod cu sos alb
In post, cand este dezlegare la peste, sau in orice moment al anului, sunt bune niste retete cu peste, cu garnituri potrivite.
 4-6 fileuri  • 200 g pesmet   • 100 g unt    1 lingură cu ulei    1 lingură cu făină    1 lamaie   1 linguriță zeama de lamaie   sare, piper si nucsoara    • 1 legatura patrunjel verde
  • Se decojeste lamaia si se taie felii subtiri, scotand samburii daca exista. Se toaca marunt frunzele de patrunjel.
  • Fileurile se preseaza usor in servet absorbant, apoi se presară cu sare, piper si nucsoara, dupa care se dau prin pesmet. Se unge tava cu unt, se aseaza fileurile, iar deasupra lor, feliile de lamaie. Se dau la cuptor pana se rumenesc.
Sosul 
  • Într-o tigaie incinsa se pune untul, dupa ce acesta s-a topit  se adauga putin cate putin uleiul, faina si putina sare si se amesteca intruna. Dupa cateva minute se adauga o ceasca de apa calda, putin piper, zeama de lamaie. Se mai lasa cateva minute, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.
  • Cand pestele este gata se scoate din tava pe un platou cald, se stropeste cu sos si se presara o parte din patrunjelul tocat. Restul se presara peste cartofii natur cu unt care vor fi garnitura la peste.
  • Alte garnituri pentru peste: orez inabusit cu unt; cartofi fierti umpluti cu broccoli, stropiti cu unt si dati la cuptor; barcute de morcovi fierti, scobiti si umpluti cu porumb, sarati, piperati, dati cu unt si putin la cuptor.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pește:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !