2014-03-21

FRIPTURĂ DE MIEL: GARDA DE ONOARE

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel

friptura-de-miel-antricoate
Friptură de miel - Garda de onoare
O rețetă de Paște, care sper că vă va fi de folos.  Cui îi place, face și cu alte ocazii !

  6 perechi de coaste de miel, cu antricoate si cu sira spinarii cu tot (deci un segment din trunchiul intreg al mielului, care sa contina cel putin sase perechi de coaste si toata carnea aferenta )   1 ceapa   1 telina   2 mere   50 g unt  125 g faramituri de paine (nu pesmet)  • 1 lamaie   sare, piper, cimbru   ulei   faina   zeama de carne (de exemplu zeama de la carnea de vita fiarta pentru salata boeuf)
Umplutura
  • Se spala si se curata ceapa, telina si merele. Ceapa se da prin razatoarea mica, telina si merele prin razatoarea mare. Se stoarce lamaia, indepartand samburii.
  • Se calesc in unt ceapa, telina si merele, apoi se amesteca cu painea, zeama de lamaie, sarea, piperul macinat si cimbrul. Se lasa la racit.
Montarea fripturii
  • Se aseaza antricoatele in tava, cu coastele in sus. Se pune umplutura la mijloc, apoi coastele se intercaleaza, unul de pe stanga, unul de pe dreapta s.a.m.d si se leaga cu un fir gros, de genul bumbacului mercerizat sau firului de macrame. Se unge totul cu ulei si se da la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 50 de minute.
  • Atunci cand se serveste, friptura se aduce la masa pe platou asa legata si se taie legatura in fata mesenilor. Coastele se vor departa si se vor indrepta intocmai ca atunci cand garda de onoare prezinta armele ! Pentru spectacolul ăsta, merită să închinați un pahar cu vin !
Sosul
  • Dupa ce se scoate friptura din tava, se degreseaza sucul din tava, se leaga cu faina, se adauga zeama de carne, se fierbe cateva minute si se condimenteaza.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto
Ai putea să mai încerci:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !