2014-03-31

FRIPTURĂ LA GRĂTAR. Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui
Rețete cu carne de porc

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

friptura-la-gratar-de-pui-si-de-porc-cu-pireu-de-cartofi
Friptură la grătar, de pui și de porc, cu pireu de cartofi
Cineva poate că va spune: ”Mare lucru să faci niște fripturi ! Încingi grătarul și pui carnea pe el.” Nu e chiar așa. Când faceți primul grătar, procedați așa doar cu o felie de carne. Pe celelalte preparați-le ca mai jos. Gustați și fiți atenți la diferențe !

* Carnea se pune la marinat cu câteva ore înainte de a fi friptă sau chiar de seara.

carnea-de-porc-in-marinada
Carnea de porc în marinadă
Pentru friptura de porc avem nevoie de: 7-8 felii de ceafă de porc, ulei, 1 pahar de vin alb,  3-4 căței de usturoi zdrobiți ca pentru mujdei, sare, piper, cimbru.

Pentru friptura de pui: 2 piepți de pui, sucul unei lămâi, ulei, sare, piper, rosmarin. Pieptul de pui se taie in două, apoi cele două jumătăți se taie de-a latul, în câte două felii. Rezultă, deci, 8 felii de piept
de pui.

carnea-de-pui-in-marinada
Carnea de pui în marinadă
* Se bat foarte ușor feliile de carne. Se amestecă ingredientele pentru fiecare dintre marinade în câte un bol, apoi se așează pe rând feliile de carne una peste alta, firește porcul într-un vas și puiul în altul, ungând fiecare felie cu marinada respectivă. Se acoperă vasele cu folie alimentară și se dau la frigider.

* La momentul potrivit, cam cu o jumătate de oră înainte de a începe să mâncăm, se încinge grătarul, apoi se scurg puțin feliile de carne și se așează pe grătar. Carnea nu se întoarce decât o singură dată și se scoate într-un vas cu capac, un vas de sticlă termorezistentă, de exemplu. Se poate servi cu pireu de cartofi și salată de murături sau cu orice altceva vă place ca garnitură.

Poftă bună la friptură la grătar !


Ati putea să mai încercați și alte rețete de fripturi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !