2014-03-27

ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ (2). Înghețată de caise. Înghețată de căpșune. Topping de căpșune

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

inghetata-de-caise


Înghețată de caise

• 1/2 kg caise bine coapte   7 galbenusuri  • 1 l de lapte   250 g zahar  • 1 pahar cu frisca

  • Se fierbe laptele si se lasa la racit. Pana se raceste, se spala bine caisele, se curata de coaja si de samburi si se trec prin sita sau se mixeaza pana rezulta un pireu.
  • Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga in lapte, se pun pe foc mic si se amesteca intruna, pana se ingroasa.
  • Compozitia ingrosata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga in ea pireul de caise. Se omogenizeaza bine, se pune in forma/formele pentru inghetata si se da la congelator. Cand este aproape inghetata, se adauga frisca si se amesteca bine, vreo zece minute, apoi se da iar la congelator.
Înghețată de căpșune


  1 kg capsune  • 500 g frisca  • 100 ml lichior de capsune sau coniac  • 50 g zahar pudra
  • Se spala bine capsunele, apoi se curata de codite.
  • Se aleg cele mai frumoase dintre capsune (nu cele mai mari), cam o cana, si se pun intr-un bol, cu lichiorul sau coniacul si zaharul pudra, la frigider.
  • Restul de capsune se scurg foarte bine de apa, apoi se transforma intr-un pireu, cu ajutorul mixerului sau dandu-le prin sita. Pireul de capsune se amesteca cu frisca, se pune in formele de inghetata si se da la congelator.
  • Cand se serveste, inghetata se orneaza cu capsunele tinute in lichior sau coniac si cu siropul rezultat.

*

Topping de căpșune, pentru înghețate și prăjituri

•  500 g capsune  • 400 ml vin alb sec   250 ml apa  • 250 g zahar
  • Capsunele spalate, curatate si taiate  se dau prin storcatorul de fructe sau se storc printr-un tifon pus in doua, captand zeama intr-un bol.
  • Se pun la foc apa cu zaharul si se lasa sa clocoteasca vreo 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se adauga vinul si zeama de fructe. Se amesteca bine, se mai pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !