2014-03-27

ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ (3). Înghețată de ciocolată. Înghețată de ananas.

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de prăjituri (Deserturi).

inghetata-de-casa-de-ciocolata
Inghețată de casă - Inghețată de ciocolată
Înghețată de ciocolată

• 100 g ciocolata  • 6 galbenusuri   300 g zahar   1 l lapte  • 2 plicuri cu zahar vanilat


  • Se fierbe laptele cu zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se acopera.
  • Intr-o oala se freaca galbenusurile cu zaharul.
  • Ciocolata se topeste intr-o lingura de apa calda si se adauga la galbenusuri, amestecand bine.
  • Se adauga laptele putin cate putin, amestecand continuu. Se pune la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se pune in forme, apoi se da la congelator.
*
Înghețată de ananas

 6 felii de ananas din compot   6 galbenusuri  • 150 g zahar  • 3 pahare cu lapte  • 1 baton de vanilie
  • Se fierbe laptele cu batonul de vanilie si se ia de pe foc, se scoate batonul de vanilie si se acopera oala.
  • In acelasi timp se pune la fiert o cratita cu apa, cu diametrul mai mare decat oala in care se va prepara compozitia.
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-o o oala sau cratita mai mica decat cratita cu apa, apoi se adauga laptele cald, amestecand continuu. Se introducea aceasta oala in cratita cu apa care fierbe si se lasa compozitia sa fiarba, realizand fierberea la bain-Marie. Se amesteca tot timpul. Dupa ce se ingroasa, se lasa la racit.
  • Se toaca marunt feliile de ananas si se incorporeaza in compozitia racita. Se pune compozitia in forme si se da la congelator.
  • Se serveste cu frisca sau cu ciocolata rasa sau cu topping de visine (ori altul, dupa preferinte ).
*

Topping de vișine

• 1 kg de visine   500 ml vin alb   1 ou intreg si 3 galbenusuri  • 150 g zahar
  • Se spala bine visinele, li se scot coditele si samburii.
  • Se fierb visinele in vin timp de 15-20 de minute din momentul in care clocotesc. Se scot din oala si se storc  intr-un tifon (sau in storcatorul de fructe), iar zeama obtinuta se lasa la racit.
  • Intr-o oala mica se freaca galbenusurile, oul intreg si zaharul, apoi se adauga putin cate putin un pahar din zeama de visine. Se pune oala pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa compozitia.
  • Se pastreaza la frigider si se foloseste la ornarea inghetatei, dar si a unor prajituri.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !