2014-03-09

MĂMĂLIGĂ CU LEGUME. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
mamaliga-cu-legume
Legumele
mamaliga
Mămăligă
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

• 200 g mălai  • 300 g ciuperci  • 1 dovlecel  • 100 g măsline feliate  • 1 conservă de roşii  • 1 ardei capia  • 1 ceapă • 100 ml ulei  • sare, piper, cimbru  • 750 ml apă  • 2 linguri de nucă de cocos rasă (opţional)
  • Se spală şi se curăţă dovlecelul şi ciupercile şi se taie cuburi. Ceapa şi ardeiul capia se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă şi roşiile.
Mămăliga
  • Se pune apa la fiert cu o linguriţă de sare şi puţin mălai. Când apa clocoteşte, se pune tot mălaiul, se face focul mic şi se lasă să fiarbă până se umflă mălaiul, amestecând mereu.
Legumele
  • Se încinge în tigaie jumătate din cantitatea de ulei, se pune dovlecelul, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă ciupercile, bine scurse de apă. Se adaugă sare şi piper şi se lasă pe foc până când scade lichidul lăsat de ciuperci.
  • Cu câteva minute înainte de a le lua de pe foc se adaugă măslinele, iar când sunt gata se adaugă şi cimbrul şi se acoperă.
Sosul
  • În alt vas se încinge restul de ulei, se călesc ceapa şi ardeiul câteva minute, apoi se adaugă roşiile şi sucul de roşii rămas din conservă. Se sărează şi se piperează şi se fierb un sfert de oră. La sfârşit se presară cimbru şi se acoperă.
Fireşte, legumele prăjite se servesc alături de mămăligă, stropite din belşug cu sos... Berea o fi de dulce sau de post ?! Că bine ar merge la mamaliga cu legume !
P.S. Pentru cei care nu agreează mămăliga: ea poate fi înlocuită cu spaghete fierte în apă cu sare  !
Poftă bună la mămăligă cu legume  !


Ați putea să mai încercați și alte rețete de post, de mâncăruri fără carne:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !