2014-03-12

OSTROPEL DE PEȘTE

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pește.

ostropel-de-peste
Ostropel de peste
• 2-3 peşti lungi cât tava (sau mai mulți pești mici, ori mai multe felii de pește)  • 2-3 cepe mici  • 1 căpăţână de usturoi  • 1 morcov  • 2-3 roşii  • 1 pahar cu vin alb  • sare şi piper  • oregano  • ulei  • făină  • 1 legătură de pătrunjel verde  • zeama de la 1 lămâie sau oţet de mere
  • Peştii bine curăţaţi pe dinăuntru şi pe dinafară se presară cu sare şi piper şi se stropesc cu zeamă de lămâie sau cu oţet de mere şi se lasă.
  • Ceapa tocată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe sau zdrobit ca pentru mujdei  se rumenesc în ulei. Peste ele se adaugă morcovul ras mare, roşiile decojite şi trecute prin sită, vinul şi oregano. Se lasă să fiarbă la foc moale.
  • În tava în care va rămâne ostropelul se pune ulei şi se încinge. Peştele se dă prin făină şi se prăjeşte uşor în uleiul încins. Se aprinde cuptorul să se încingă.
  • Se toarnă apoi sosul de ceapă şi usturoi peste peşte şi se dă la cuptor vreo 10 minute. Se scoate apoi , se presară pătrunjelul tocat şi se acoperă (dacă tava nu are capac, cu folie de aluminiu alimentară).
  • Atenţie, la peşte nu se bea apă, ci vin !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pește:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !