2014-03-13

OSTROPEL DE PUI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu carne de pui


ostropel-de-pui-scos-din-cuptor
Ostropel de pui scos din cuptor

 8-10 bucăți de pui, piept sau pulpe superioare dezosate   1 morcov   1 ceapă   1 căpăţână de usturoi   2-3 roşii proaspete sau din cutie (ori de la congelator)  • 1 pahar cu vin alb   sare şi piper   oregano   ulei   făină  • 1 legătură de pătrunjel verde

ostropel-de-pui-componente
Ostropel de pui. Componente

  • Cam cu o oră înainte de a începe prepararea, bucățile de pui se presară cu sare şi piper şi se lasă în așteptare.
  • Se toacă mărunt ceapa (eventual se rade prin răzătoarea mică, pentru a ieși sosul mai fin), iar usturoiul se zdrobește ca pentru mujdei. Se curăță morcovul și se rade prin răzătoarea mică. Se decojesc roșiile și se pasează în blender sau se trec prin sită.
  • Ceapa și usturoiul se rumenesc în ulei încins. De îndată ce prind o culoare gălbuie se adaugă peste ele morcovul, apoi roşiile, vinul şi oregano. Se face focul mic, se acoperă parțial vasul și se lasă să fiarbă înăbușit.
  • Se încinge puțin ulei în tava în care va rămâne ostropelul. Bucățile de pui se dau prin făină şi se prăjesc uşor. Se aprinde cuptorul să se încingă.
  • Se toarnă sosul de ceapă, usturoi și roșii peste pui şi se dă la cuptor vreo 10 minute. După aceea se scoate din cuptor, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi se acoperă (dacă tava nu are capac, cu folie de aluminiu alimentară).
  • Se poate servi cu cartofi natur sau cu mămăligă, după gust. Atenție ! La o asemenea bunătate de ostropel de pui nu se bea apă, ci vin sau, pentru copii, o băutură din fructe și legume !

 O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pui:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !