2014-03-08

PAELLA

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de mâncăruri fără carne - Rețete de post.

Rețete cu pui.

paella
Paella 
NOTĂ: Paella este o mâncare tradiţională spaniolă, care, pe lângă vegetale, conţine fructe de mare. Cum la noi sunt mai puţin obişnuite, fructele de mare pot fi înlocuite cu bucăţele de pui sau/şi de cârnăciori, deci : • un piept de pui şi/sau 2-3 cârnăciori tăiaţi feliuţe. Carnea poate lipsi total, în care caz înscriem rețeta la rețete de mâncăruri fără carne !

• un pahar cu orez ales şi spălat  • un morcov curăţat şi ras mare  • o ceapă tocată mărunt  • trei-patru ciuperci Champignon proaspete, tocate bucăţele  • 2 roşii tăiate mărunt sau o lingură pastă de tomate  • un ardei gras sau un gogoşar  • o cutiuţă mică de mazăre(opţional)  • mărar şi pătrunjel tocate mărunt  • busuioc proaspăt sau uscat  • un vârf de cuțit de șofran (tradițional, dar opțional)  • sare și piper  • ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)
  • Se încinge un strat grosuţ de ulei într-o tigaie mare sau într-o cratiţă întinsă, nu adâncă. Se rumeneşte ceapa, apoi se adaugă morcovul ras, după câteva minute orezul şi ciupercile, amestecând tot timpul. Atenţie ! Orezul se lipeşte dacă nu e amestecat mereu.
  • Când orezul s-a rumenit, se adaugă 2 pahare cu apă rece, mazărea (opţional) şi roşiile tocate sau pasta de tomate dizolvată în jumate de cană de apă rece. Se acoperă şi se dă focul mai mic.
  • După vreo 20-30 de minute se adaugă mărarul şi pătrunjelul, sarea,  piperul şi busuiocul. Tot acum se pot adăuga bucăţelele de pui sau cârnăciori, uşor rumenite într-o altă tigaie.
  • Se mai lasă vreo 10 minute şi se ia de pe foc. Se decorează cu fâşii de ardei sau de gogoşar şi se acoperă. Paella merge cu un pahar de vin, dar şi cu Nestea rece !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ați putea să mai încercați și alte rețete de mâncăruri fără carne:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !