2014-03-16

PIZZA CU CIUPERCI ȘI BACON. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de porc/vită/miel
Rețete de pizza
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
Mor după pizza! Reţeta de pizzuline publicată deja şi o pizza mâncată cu soţul meu în cartier, m-au făcut să mă gândesc cu drag la reţeta cea mai iubită, izvorâtă din cercetarea unei cărţi despre pizza sosită chiar din Italia, precum şi din dorinţa mea de a face papa bună şi cât este posibil de repede şi uşor.
pizza-cu-ciuperci-si-bacon
Pizza cu ciuperci și bacon
  • Pentru aluat: făină, ulei de măsline, sare, o lingură de chimen
  • Pentru umplutură: brânză, 2 roşii, busuioc, o cutiuţă de ciuperci, o bucăţică de bacon sau de kaizer, puţin caşcaval
  • Se toacă mărunt roşiile şi se pun la fiert cu puţină apă, sare şi puţin ulei de măsline. După ce clocotesc, se mai lasă la fiert cam 20 minute, acoperite, apoi se pasează, se iau de pe foc, se pune busuiocul (uscat, de la plic), se acoperă.
  • Se frământă un aluat moale din ingredientele pentru aluat şi se lasă la odihnă.
  • Se rad brânza şi, separat, caşcavalul, prin răzătoarea mică. Se taie ciupercuţele felii, se taie bucăţele plate baconul sau kaizerul.
  • Se întinde aluatul cu sucitorul, se unge cu ulei de măsline fundul tăvii (rotundă, de pizza, dar merge şi una mare dreptunghiulară sau chiar tava de la aragaz).
  • Se pune aluatul în tavă, iar peste el: brânza rasă, întinsă în strat uniform, sosul de roşii, deasupra feliuţele de ciuperci alternând cu bucăţelele de bacon şi deasupra un strat de caşcaval ras.
  • Se pune în cuptorul încins în prealabil şi se coace la foc potrivit, cam 30 -40 de minute (depinde de cuptor). După ce se scoate, se lasă puţin să se răcească, apoi se scoate din tavă şi...pe ea ! La pizza cu ciuperci si bacon merge un pahar de vin rosu. Daca nu, merge si o bere buna !
Poftă bună la pizza cu ciuperci si bacon !

2 comentarii:

  1. Uf,am trecut pe aici inainte de micul dejun...mare greseala :D
    Zina,si pe wp si pe blogspot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, dacă te referi la prezența rețetelor și pe blogul Zinnaida de pe wp și aici, pe blogger, primele se mută încet-incet aici, până nu va mai fi niciuna acolo.
      Dacă te referi la faptul că eu am bloguri pe ambele platforme, cam de la început, de acum vreo patru ani am avut câte unul pe fiecare platformă. Acum am câte două. După cum bine știi, fiecare are avantaje și dezavantaje. Sunt la curent cu toate, dar și cu toate schimbările.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !