2014-03-08

PIZZA (ovo-lacto) VEGETARIANĂ. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne
Rețete de post
Rețete de pizza
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
pizza-vegetariana
Pizza vegetariană 
Am observat un mare interes pentru retete de pizza si revin in aceasta zona cu o reteta culinara foarte utila: pizza vegetariana, pentru cei care vor sa manance pizza, dar nu vor toate sursele de calorii dintr-o pizza obisnuita, tinand la silueta.
Pentru aluat  1/2 pahar cu ulei (de preferat de masline)  • faina si apa rece cat cere aluatul  • 1 lingura cu chimen  • sare
Pentru umplutura si sos: • 300 g branza de burduf sau telemea    3-4 linguri de cascaval ras   1 ceapa mica   1 catel de usturoi  • 5 rosii   2 ardei grasi (daca se poate unul rosu si unul verde)  • 100 g ciuperci  • 8 masline negre  • zeama de la 1/2 lamaie  • 2 linguri cu pasta de tomate   1/2 lingurita cu busuioc uscat sau cateva frunze de busuioc proaspat  • sare si piper   2 linguri cu ulei (de preferat de masline)
 Se aprinde cuptorul, pentru a fi bine incins cand introducem pizza la copt..
Aluatul
  • Se framanta un aluat moale si elastic din faina, ulei, apa, sare si chimen. Se lasa pe masa, acoperit cu un servet, nu departe de cuptor.
Umplutura
  • Se spala bine legumele și se curăță. Ceapa se dă prin răzătoarea mică, usturoiul se zdrobește ca pentru mujdei. Roșiile se decojesc, se taie in doua, apoi felii. Ciupercile se taie felii și se stropesc imediat cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Ardeii se taie in patratele mici. Maslinele se curata de samburi si se taie fasii (se pot folosi masline gata feliate, din conserva).
Sosul
  • Se calesc, cu o lingură de ulei, ceapa și usturoiul (calitul presupune urmatoarele: se încinge uleiul, se pun ceapa si usturoiul sau ce vrem sa calim, se amesteca timp de cateva minute, apoi se toarna putina apa rece; se lasa sa incinga iar, amestecand, apoi, cand scade apa, se toarna iar apa rece; se repeta de cateva ori, pana cand ceapa si usturoiul devin o pasta galbuie). Se adaugă apoi pasta de tomate diluata cu putina apa rece si o mica parte din rosii, tocate marunt, sarea si piperul.  Se fierbe, amestecand, pana se ingroasa. La final se adauga busuiocul, fie uscat, fie frunzele rupte in bucatele cu mana.
Asamblarea
  • Se unge tava cu ulei și se aseaza foaia de aluat. Se presară branza, apoi se toarna uniform sosul. Se acopera apoi cu feliile de rosii, iar deasupra lor se presara uniform ardeii, ciupercile, maslinele. Se presara cascavalul deasupra si se da la cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute.
  • Ca si la peste, la pizza nu se bea apa, ci vin, bere sau sucuri naturale de fructe ! (Natural inseamna sucul facut cu manutele proprii la storcatorul de fructe, nu cutia din magazin pe care scrie ”Suc natural ” !)
Poftă bună la pizza vegetariană !
Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de mâncăruri fără carne:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !