2014-03-30

PRĂJITURĂ CU FRUCTE. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi).

prajitura-cu-fructe-gata-de-mancat

Sfat: Pregatiti pe masa din bucatarie cu o ora inainte toate componentele, pentru a ajunge la aceeasi temperatura. 6 oua   1 cana mare (pentru supa) plina varf cu faina  • 1 cana (pentru ceai) cu zahar   9 linguri cu ulei  • 2 plicuri cu zahar vanilat   scortisoara (optional)  • 1 cana mare cu fructe mici (zmeura, visine, afine, coacaze) sau 18 fructe mai mari (caise, prune)   zahar pudra  • putin unt
  • Se pun fructele bine spalate intr-o sita, sa se scurga. Fructele mari (caisele, prunele) se taie in jumatati si se inlatura samburii, apoi se pun la scurs. Dacă fructele sunt congelate, se scot din timp și se pun într-o sită, la decongelat și scurs.
  • In doua boluri se separa albusurile de galbenusuri.
  • Se amesteca galbenusurile cu uleiul, picurat putin cate putin, intocmai ca la maioneza (fireste, fara zeama de lamaie si sare !).
  • Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul, putin cate putin, sa iasa ca o bezea. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu ulei, amestecand incet si continuu.
  • Dupa ce s-a omogenizat, se adauga zaharul vanilat si un praf de sare, apoi faina. Se obtine un aluat gros, dar curgator, ca aluatul de clatite, dar mai consistent.
  • Se aprinde cuptorul si se da tare, pentru a fi bine incins cand se baga prajitura la copt.
  • Se unge tava de la masina de gatit cu unt, apoi se presara faina, scuturand usor tava pentru ca stratul sa fie uniform. Se toarna aluatul, se niveleaza cu o paleta sau cu un cutit lat, apoi se aseaza fructele. Cele mici se presara uniform pe toata suprafata aluatului, cele mari, jumatatile de caise ori de prune, se aseaza in siruri regulate. Intr-o tava de aragaz obisnuit incap sase siruri de cate sase jumatati fructe, deci vor iesi 36 de prajituri. In loc de caise ori prune se pot folosi si felii de mere, din acelea dulci-acrisoare.
prajitura-cu-fructe-consistenta-aluatului
Consistența aluatului
prajitura-cu-fructe-aranjarea-fructelor
Aranjarea fructelor

  • Se pune tava cu prajitura in cuptor, se da focul moale si se coace cam 40 de minute, pana devine aurie. Se taie calda si se presara cu zahar pudra (si putintica scortisoara, cui ii place !).
  • Pentru a pastra prajitura cu fructe frageda si a o face sa fie si mai racoritoare, se pune intr-un platou cu capac si se tine in frigider.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !



Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (Deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !