2014-03-14

PUI FRIPT PE STICLĂ, fără grăsime

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui

pui-fript-pe-sticlă-3
Pui fript pe sticlă (3)
Sunt din ce în ce mai mulți oameni care doresc să mănânce sănătos, fără a se priva însă de carne sau de preparate fripte, mai gustoase decât cele fierte. M-am gândit să le ofer rețeta de pui fript pe sticla și am căutat un pic pe net. Am văzut că mai sunt unele retete, dar între ele si aceasta rețetă sunt cel puțin două mari deosebiri. Citiți și aflați care sunt !

 1 pui   2-3 linguri cu mustar dulce  • sare si piper  • 5-6 catei de usturoi   1 păhărel de vin  • 1/2 linguriță cu cimbru (opțional)
  • Dacă are, i se taie puiului capetele de aripi și ghearele, gâtul. Se curăță bine puiul pe dinăuntru, precum și pe dinafară, de resturile de pene, dacă are. Se spală cu apă fierbinte, apoi se lasă o jumătate de oră într-un vas cu apă fiartă în clocot (procedeu recomandat pentru toate felurile de carne, nu numai pentru pui). Se scoate și se șterge cât mai bine.
pui-fript-pe-sticla-1
Pui fript pe sticla (1)
  • În timp ce puiul stă în apa clocotită, se curăță usturoiul și 2-3 căței se zdrobesc ca pentru mujdei. Într-un castronel se freacă bine 2-3 linguri cu muștar, usturoiul zdrobit, sarea și piperul, apoi se unge puiul, șters bine, pe dinăuntru și pe dinafară.
  • Se așează puiul în vasul special de sticlă termorezistentă sau pe clasica sticlă (de sticlă !) de bere, plină pe jumătate cu apă, așezată într-o cratiță, plină și ea pe jumătate cu apă. În apa din vas se amestecă vinul. Sus, în orificiul rămas prin îndepărtarea gâtului, se așeză cățeii de usturoi care au rămas, întregi.
pui-fript-pe-sticla-2
Pui fript pe sticlă (2)
  • Se introduce vasul în cuptorul încălzit, dar nu foarte încins, și se lasă până când se observă că s-a format o crustă închisă la culoare. Sub ea cărnița de pui este fragedă și suculentă, fără pic de grăsime, fiindcă aceasta s-a scurs în vas în timpul frigerii.
  • Se servește cu legume diverse fierte în abur sau cu cartofi preparați în diferite feluri, după preferințe: pireu, natur, copți sau cartofi franțuzești. Alături: vin, bere sau suc de fructe preparat în casă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să încercați și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !