2014-03-14

PUI PROVENSAL si CARTOFI UMPLUȚI

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pui.

pui provensal

Puiul provensal și cartofii umpluți se pot mânca  împreună, cartofii ca garnitură la pui, dar se pot mânca și separat, ca feluri de sine stătătoare, la prânz sau la cină.

Pui provensal

 4 piepți de pui  • 2 roșii proaspete sau conservate în bulion   100 g măsline negre   4 foi de dafin   1 rămurica rozmarin  • ulei, sare și piper
  • Se rumenesc în ulei piepții de pui.
  • Roșiile se decojesc și se toacă, apoi se adauga în vasul în care se află puiul rumenit. Tot acolo se adaugă și măslinele, sarea, piperul, 1 pahar cu apă.
  • Se fierbe acoperit 10-15 minute, la foc moale. Când e gata, se adaugă foile de dafin și rosmarinul, se acoperă și se ia de pe foc.

Cartofi umpluți, cu sos de usturoi

 4 cartofi mari  • 250 g brânza dulce de vaci   1 lingură cu unt   1/2 ligurița cu sare  • 1/2 felie de pâine   1 ou
  • Cu cel puțin două ore înainte de a începe prepararea propriu-zisă, cartofii bine spălați se pun la fiert în coajă, în apă rece cu puțină sare. După ce fierb se lasă la răcit.
  • În timp ce fierb cartofii, se prepară sosul și se pregătește umplutura.

Sosul

 5 căței de usturoi mari   1/4 linguriță cu boia de ardei iute   1/2 linguriță cu boia de ardei dulce   2 linguri cu făină   1 lingură cu ulei
  • Se amestecă făina cu apă rece. Se adaugă usturoiul zdrobit ca pentru mujdei, boiaua, uleiul, apoi 1/2 cană cu apă rece. Se pune la fiert amestecând continuu, până se îngroașă.

Umplutura

  • Se freacă cu mixerul sau cu telul brânza de vaci, oul , untul, sarea și pâinea înmuiată și stoarsă.

Asamblarea

  • Cartofii fierți și răciți se curăță de coajăa. Se taie în lungime pe jumătate și se scobește cu grija fiecare jumătate.
  • Se pune umplutura în fiecare jumătate de cartof. Se așează jumătățile într-o tavă unsă cu ulei. Peste cartofi se toarnă sosul și se dau la cuptor cam 20 de minute.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ați putea să încercați și alte rețete cu pui sau alte păsări:

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta . Aveam 2 piepti de pui si chiar ma gandeam ce as putea sa fac cu ei . Acum stiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Mă bucur că ai ales această rețetă, dar ai de unde alege, mai sunt aici și alte rețete cu pui, delicioase!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !