2014-03-30

Ruladă cu nucă de cocos

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
rulada-cu-nuca-de-cocos
Ruladă cu nucă de cocos
• 500 ml lapte  • 4 linguri cacao  • 6 linguri zahăr  • 300 g biscuiţi "populari" (30+35 bucăţi)  • zahăr vanilat; • 1 pachet unt  • 100g nucă de cocos rasă  • 5 linguri zahăr pudră; • 1/2 pahar cu stafide  • coji de portocală din dulceaţă  • un păhărel cu coniac
  • Se pun stafidele la înmuiat turnând peste ele apă fiartă şi un păhărel cu coniac sau lichior.
  • Se pisează mărunt biscuiţii ( fie punându-i într-un şervet gros şi zdrobindu-i cu bătătorul de şniţele, fie dându-i prin maşina de tocat carne) şi se pun într-o cratiţă.
  • Se amestecă într-o cană, frecând bine, cacaoa, zahărul şi câte puţin lapte rece. Restul  laptelui se pune la fiert. Când clocoteşte, se toarnă amestecul de cacao în laptele fierbinte şi se amestecă până când dă în clocot iar, apoi se dă la o parte şi se adaugă zahărul vanilat.
  • Se toarnă laptele cald peste biscuiţii pisaţi, se amestecă bine şi se lasă să se răcească.
  • Se freacă spumă untul cu nuca de cocos rasă şi cu zahărul pudră.
  • Pe o foaie de celofan sau folie de aluminiu  se presară stafidele, bine scurse, cât mai uniform, pe o suprafaţă de forma şi mărimea unui dosar - aproximativ ! Se întind deasupra biscuiţii, nivelând cu un cuţit mare, iar deasupra se întinde crema de cocos. Peste aceasta se presară bucăţelele de coajă de portocală din dulceaţă, apăsându-le uşor.
  • Se rulează cu ajutorul foliei, se pune pe un platou sau pe o tăviţă lunguiaţă şi se dă la frigider.
  • Se poate servi combinând o felie de ruladă alături de o felie sau o porţie de îngheţată.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (Deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !