2014-03-11

Saramură de pește

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

saramura-de-peste
Saramură de pește
În post, când este dezlegare la pește, sau în orice moment al anului, sunt bune niște rețete cu pește, cu garnituri potrivite.

 1 crap de 2-3 kg sau carasi mici, in aceeasi cantitate  • 1 capatana de usturoi  • 6 ardei iuti (rosii, daca se poate !)  • 1 lamaie   cateva frunze de telina  • sare si piper
Peștele
  • Cu o seara inainte de ziua prepararii, crapul bine curatat se taie felii, se sareaza si se pune la scurs pe un platou, in frigider; daca sunt carasi mici se curata bine si se lasa nefeliati.
  • A doua zi se preseaza fiecare felie usor in servet absorbant si se frige, fie pe gratar - pe jaratic, fie in tigaia de teflon sau pe gratarul de fonta - pe masina de gatit.
saramura-de-peste-componente
Saramura de pește - componente
Saramura
  • În vasul în care va sta în final saramura de pește se pune la fiert apă, cât să cuprindă peștele și să îl acopere puțin.
  • Se decojește lămâia și se taie mărunt, se curăță usturoiul și se taie feliuțe, se spală ardeii iuți și se taie felii, de-a latul. Se spală bine și frunzele de țelină și se toacă mărunt.
  • Când apa clocotește, se pun toate în ea, plus 2 lingurițe rase de sare și un vârf de linguriță de piper măcinat. Se acoperă, se ia de pe foc, se lasă 10 minute, apoi se introduce peștele și se acoperă.
  • Traditional, se serveste cu mamaliga.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete cu pește:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !