2014-03-09

SARMALE CU OREZ /ȘI CIUPERCI. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
sarmale-cu-orez
Sarmale cu orez
Pentru o dietă ușoară, cu hrană vegetariană, pentru curățarea organismului de grăsimi și toxine. Iar pentru membrii familiei care nu se pot lipsi cu nici un chip de carne, puneți lângă mâncarea preparată fără carne o felie de carne fiartă sau friptă, un copan, un cârnăcior și gata !

• 3-4 cepe  • 1 morcov  • 1 telina    1/2 kg orez   2 cutii de roșii in bulion   1 cutie ciuperci (opțional)   varză acră  • mărar și pătrunjel verde  • cimbru (optional)  sare  • piper macinat și boabe   3-4 linguri ulei
Sfaturi: Cu cel puțin 1 oră înainte de a începe prepararea:   se pune varza în apă rece, la desărat   se alege și se spală bine cu apă rece orezul, apoi se lasă în apă rece, cu o linguriță cu sare.
  • Ceapa se toacă mărunt, ori se dă prin răzătoarea mică. Morcovul și țelina se rad mare. Se încinge bine uleiul (însă fără ca să scoată fum), se rumenește ceapa câteva minute, apoi se adaugă morcovul, țelina, orezul și ciupercile (dacă punem), scurse bine de zeama din cutie, spălate cu apă rece și tocate mărunt. Se călesc la foc iute cam 20 de minute, adică se pune puțină apă rece, se lasă să scadă bine, iar se pune puțină apă rece, iar se lasă să scadă s.a.m.d. până când ceapa ”se topește”.
  • Se adaugă rosiile decojite și tăiate mărunt, sarea, piperul măcinat, 1/2 din verdeața tocată mărunt. Se amestecă bine și se dă focul potrivit. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
  • Se învelesc apoi sărmăluțele, se așează pe un strat de varză tocată și se acoperă tot cu varză tocată. Se presară câteva boabe de piper, se adaugă o cană mare ( de supă) cu 1/3 apă, 1/3 suc de roșii  ii 1/3 ulei.
  • Se fierb 20 de minute, apoi se dau la cuptor să scadă și să se rumenească. La final se presară verdeața tocată care a rămas și cimbrul, apoi se acoperă.
Poftă bună la sarmale cu orez  !
Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de post, de mâncăruri fără carne:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !