2014-03-17

SĂRMĂLUȚE ÎN FOI DE VIȚĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel


sarmalute-in-foi-de-vita
Sărmăluțe în foi de viță
750 g carne de vițel, 250 g foi de viță murate, 1 felie de pâine albă, 2 cepe potrivite, 2 linguri cu orez, 1 pahar cu vin alb, 2 linguri cu pastă de tomate, sare, piper, ulei; iaurt sau smântână
  • Se spală bine orezul și se lasă în apă rece cu sare.
  • Se spală bine frunzele, apoi se introduc pentru un minut într-o cratiță cu apă clocotită. Se scot cu spumiera într-o sită și se lasă să se răcească și să se scurgă.
  • Se pune pâinea la înmuiat în lapte.
  • Se toacă mărunt ceapa și se pune în uleiul încins, 2-3 minute, apoi se adaugă din când în când puțină apă rece. După 15 minute se adaugă orezul, bine scurs de apă. Se mai lasă cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.
  • Carnea tocată se amestecă cu pâinea, ceapa și orezul, sare și piper, adăugând câte puțină apă rece în timpul frământatului.
  • Se îndepărtează codițele și vinele groase de la baza funzelor și se învelesc sărmăluțe cât mai mici. Se așează în cratiță, apoi se acoperă cu apă și 3 linguri de ulei. Se fierb acoperite, la foc potrivit. 
  • Când a trecut o oră de când au început să fiarbă, se adaugă paharul de vin în care se dizolvă pasta de tomate. Se mai fierb 20-30 de minute, apoi se iau de pe foc. 
  • Se servesc cu iaurt sau cu smântână. Alături merge și un pahar cu vin alb !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Vă invit să citiți și:
Ați putea să încercați și alte rețete de sarmale:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !