2014-03-28

ȘTRUDEL DE MERE. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

Rețete de post

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

strudel-de-mere
Ștrudel de mere
• 2-3 mere mari   • 1 cană cu zahar  • 1 plic cu zahăr vanilat  • 1 linguriță rasă de scorțișoară pudră  • câteva  linguri de pesmet   zahăr pudră  • 1 ceașcă de stafide   câțiva mieji de nucă
Pentru foaie: • 1/2 ceașcă ulei   • 2 cești apă călduță   1 vârf de cuțit de sare   500 g făină



MERELE
  • Merele spălate și decojite se dau prin răzătoarea mare și se storc. Se pun apoi într-o cratiță, se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat și se călesc la foc potrivit.
  • Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat într-o cană cu apă clocotită. Nucile se curăță cu atenție și se taie bucățele mici, cam cât un bob de mazăre mic.
  • După ce s-au înmuiat bine, merele se iau de pe foc, se amestecă scorțișoara, stafidele și nucile și se lasă să se răcească.
FOAIA
  • Se pune făina intr-un vas pentru frământat, se face o gropiță în mijloc, în care se pun apa caldă, uleiul și sarea.
  • Se frământă până se obține un aluat potrivit de moale, apoi se bate de masă cam 10 minute.
  • Se taie câte o grămăjoară de aluat cam cât un măr mare și se întinde cu făcălețul pe masa presărată cu făină. Foile vor avea lungimea tăvii și lățimea cât jumătate din lățimea tăvii.
STRUDELUL
  • Se unge tava cu ulei si se tapetează cu făină.
  • Pe fiecare foaie se presară pesmet, se întind merele, se presară iar pesmet, apoi se rulează și se așează în tavă.
  • Se dă la cuptorul încălzit în prealabil, la foc potrivit, cam 40 minute (până se rumenește). După ce se scoate din cuptor, se taie și se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna la strudel de mere !
Sursa foto


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !