2014-03-04

SUPĂ CREMĂ DE GULII, DOVLECEI ȘI MORCOVI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de supe

supa-crema-de gulii
• 2 - 3 gulii   2 - 3 morcovi  • 1 dovlecel   1 ceapa   1 - 2 rosii   1/3 pachet unt  • 1 lingura cu faina   1 ou   1 pahar mic cu smantana  • 1 legatura patrunjel verde  • 1 legatura marar    sare

  • Se spala toate legumele, se curata, se spala din nou si se taie in bucati potrivite.
  • Legumele taiate bucati se oparesc cu 2 litri de apa clocotita.
  • In oala de supa se incinge untul si se rumeneste faina amestecand bine. Se adauga apoi legumele si se inabusa, apoi se adauga apa in care au fost oparite. Se fierb pe foc potrivit pana se inmoaie bine morcovii si guliile.
  • Se scot legumele si se paseaza prin sita sau in mixer, apoi pireul obtinut se toarna in zeama din oala si se amesteca. Se sareaza si se mai fierbe cam 20 minute, apoi se drege cu ou si smantana, astfel:
  • Se pune sa se raceasca putin o cana cu zeama. Se bat ori se mixeaza bine oul si smantana, apoi se  amesteca cu zeama din cana, adaugata putin cate putin.
  • Se toarna dresul in oala cu supa, se amesteca, se presara verdeata tocata marunt, se acopera si se ia de pe foc.
  • Se poate servi cu crutoane, facute din felii de paine unse cu unt pe amble fete si taiate cubulete, uscate apoi intr-o tava, in cuptor, la foc mic, sau din piept de pui fiert in apa cu sare si taiat cubulete.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ați putea să mai încercați și alte rețete de supe:

2 comentarii:

  1. desi sunt mare amatoare de supe creme, din aceasta nu am facut! de retinut!!

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !