2014-03-05

SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII À LA J.F.K.

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de supe


Azi vă destăinui reţeta supei favorite a preşedintelui american J.F.Kennedy, supa-cremă de roșii.
• 1 ceapă mică  • 3 linguri unt  • 3 linguri făină  • 1 cutie mică de roşii în bulion sau 3 linguri pastă de tomate  • frunze de busuioc, cimbru, oregano  • sare şi piper  • 1,5 l  zeamă de carne sau de oase de vită (fierte anterior) • smântână  • cubuleţe de carne de pui fiert sau peşte prăjit sau surimi
  • În oala de supă, ceapa rasă mic se căleşte în untul topit.
  • Se adaugă făina, amestecând continuu timp de două minute, ca să nu facă cocoloașe.
  • Se toarnă zeama de carne sau oase de vită, amestecând mereu. Când supa începe să clocotească, se reduce focul şi se mai lasă 5 minute.
  • Se adaugă roşiile pasate sau pasta de tomate diluată într-o cană cu apă rece. Se pun sarea, piperul, busuiocul, cimbrul şi oregano. Se amestecă, se mai lasă 5 minute şi se ia de pe foc și se acoperă.
  • Se serveşte în boluri, cu câte o lingură de smântână şi cubuleţe de pui sau peşte sau surimi sau chiar numai cu crutoane (felii de pâine unse cu unt pe ambele părţi, tăiate cubuleţe şi uscate la cuptor, la foc moale).

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de supe:

2 comentarii:

  1. Foarte interesantă rețetă. O variantă îmbunătățită la supa de roșii care place foarte mult la familia noastră. O s-o încercăm și pe aceasta.... „prezidențială”.
    O zi frumoasă, doamna Zina! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încercați-o! Merită, fără rezerve!

      Zi frumoasă, Alex! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !