2014-03-06

SUPĂ DE FASOLE BOABE

Rețete culinare pe înțeles

Borșuri. Ciorbe. Supe

Rețete de post - Mâncăruri fără carne

supa-de-fasole-boabe
Supă de fasole boabe
Sunt necesare: • 250 g fasole boabe  • 1 morcov  • 1 rădăcină de pătrunjel   1 ţelină   1 ceapă    1 legătură de pătrunjel verde   sare    ulei
  • Fasolea, aleasă şi bine spălată în apă caldă, se pune la înmuiat în apă rece, de pe o zi pe alta. A doua zi se aruncă apa, se pun 2 l de apă rece  şi se pune la fiert. În paralel, se pun la fiert alţi 2 l de apă.
  • După ce clocoteşte 10 minute, se scurge apa, se pune cea fiartă şi se lasă din nou să dea în clocot, apoi se scurge, ca mai înainte. Se repetă procedeul şi a treia oară.
  • În timp ce fierbe fasolea, se spală şi se curăţă de coajă zarzavaturile, rădăcinile se dau prin răzătoarea mare, ceapa şi pătrunjelul verde se toacă mărunt.
  • Când se pune a patra apă (3 l de această dată), se adaugă zarzavaturile şi se lasă la fiert 20 de minute, apoi se sărează bine, se mai lasă puţin şi se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjelul verde şi se acoperă.
  • Eu adaug şi un vârf de cuţit de boia dulce şi unul de tarhon uscat !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați mai putea să încercați și alte rețete de borșuri, ciorbe, supe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !