2014-03-15

TARTĂ LORENĂ (Quiche lorraine)

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel

tarta-lorena
Tartă lorenă
  • Pentru aluat: 200 g făină, 1 linguriţă cu sare, 100 g unt tăiat cubuleţe, 1 ou
  • Pentru umplutură: 100 g slănină afumată tăiată julienne (ca beţele de chibrit), 4 ouă, 1 praf de nucşoară, 250 ml smântână, 80 g brânză rasă, piper, sare.
Aluatul
  • Se frământă făina, sarea şi untul până se omogenizează. Se adaugă oul şi o lingură de apă şi se frământă.
  • Se acoperă aluatul şi se dă la frigider 30 de minute. Se aprinde cuptorul să se încălzească.
Tarta
  • Se unge cu unt forma de tartă ( cu diametrul de 24 cm), se întinde aluatul într-o singură foaie cu care se tapetează forma, egalizând marginea cu un cuţit. Se dă iar la frigider 10 minute. Se acoperă apoi fundul cu hârtie albă, peste aluat, iar pe ea se pun boabe de fasole sau orez. Se dă la cuptor 25 de minute, la foc potrivit.
  • Se rumeneşte slănina în puţin ulei, apoi se scoate pe hârtie absorbantă. Se bat trei ouă cu nucşoara, sarea şi piperul proaspăt măcinat. Se adaugă smântâna şi se dă la frigider.
  • Se scoate hârtia cu boabe de pe aluat. Se bate oul rămas şi se unge aluatul, se dă din nou la cuptor 7 minute. Se scoate apoi, se presară slănina şi brânza, iar peste ele se toarnă amestecul de smântână şi ouă. Se coace la cuptor 20 de minute.
  • Tarta se scoate caldă din formă, pe un platou. Se poate servi alături și un pahar cu vin.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ai putea să mai încerci și alte rețete cu porc/vită/miel:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !