2014-04-04

BĂUTURI ENERGIZANTE (1)

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de băuturi

bauturi-energizante
Băuturi energizante
Când vă cere suflețelul băuturi răcoritoare, care să vă pună și pe picioare, apelați la aceste rețete ușoare, de băuturi energizante. Vă trebuie un storcător și un shaker. La o adică, în lipsă de shaker, puteți să puneți liniștiți sucurile într-o sticlă de plastic ( o sticlă de sticlă ar fi și mai bună), îi înșurubați capacul și agitați !


Trebuie să țineți seama de la bun început de câteva sfaturi: ♦ Sucurile naturale (adică făcute de noi prin stoarcerea fructelor și legumelor) se beau imediat ce au fost făcute și nu se amestecă cu linguriță de metal. Motivul: vitaminele naturale se degradează foarte ușor și repede. ♦ Este bine să bem sucurile naturale fie cu două ore înainte de masă, fie cu două ore după ce am mâncat, pentru a se putea asimila vitaminele. ♦ Nu se beau sucuri naturale după ora 19, fiindcă, energizante fiind, ne alungă somnul.

Băutură energizantă din mere, lămâi, portocale și roșii

 1 pahar suc de mere  • 1 pahar suc de roșii  • 1 pahar suc de portocale   • 3 lingurițe cu suc (zeamă) de lămâie  • 3 lingurițe cu miere   spirale din coaja citricelor
  • Se introduc sucurile și mierea în shaker  și se agită bine. Se dă bautura la rece la frigider. La servire, paharele se ornează cu spiralele din coaja citricelor.
Băutură energizantă din roșii și lămâie

 2 pahare cu suc de roșii   sucul de la o jumătate de lămâie  • 1/2 pahar cu apă plată   2-3 lingurițe cu zahăr   1 praf de sare  • coaja rasă de la jumătatea de lămâie.
  • Se amestecă totul într-un vas înalt, o carafă, cu o linguriță de lemn. Se poate servi ca aperitiv alături de saleuri, crochete, grisine sau biscuiți sărați.
Băutură energizantă din morcovi și lămâie

 3 morcovi mărișori   1 lămâie   2-3 lingurițe cu miere   2 pahare cu apă plată   spirale din coaja de lămâie
  • Se decojește lămâia. Se taie în jumătăți, se stoarce. Ceea ce rămâne se taie în bucățele.
  • Morcovii se curăță de coajă, se spală bine și se rad prin răzătoarea mică.
  • Se fierbe apa. În apa clocotită se adaugă zahărul și bucățelele rămase de la lămâie. Se lasă să se răcească și se adaugă morcovii rași, zeama de lămâie și mierea. Se amestecă și se strecoară printr-o strecurătoare fină.
  • Bautura se poate răci la frigider și se servește în paharele ornate cu spiralele din coaja de lămâie.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de băuturi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !