2014-04-28

BUDINCĂ DE PASTE CU CÂRNĂCIORI

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu porc/vită/miel.

budinca-de-paste-cu-carnaciori

500 g paste făinoase-scoicuțe, 3-4 cârnăciori subțiri sau 250 g kaizer, 250 g brânză telemea, 4 ouă, 300 ml lapte, 1/4 pachet unt, 3-4 căței de usturoi, 2-3 roșii, sare, piper, cimbru, ulei
  • Se pun la fiert pastele, în 2 l apă clocotită, cu sare și 1 lingură ulei. Când sunt fierte, se răstoarnă într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă, fără a se clăti.
  • Se taie cârnăciorii feliuțe sau kaizerul cubulețe. Usturoiul curățat se taie și el în feliuțe. Se încinge uleiul într-o tigăiță și se rumenesc usturoiul și cârnăciorii. Când se iau de pe foc, se adaugă puțin cimbru.
  • Într-o cratiță sau oală de 1 l se pune laptele la încălzit. Se rade brânza, se bat bine ouăle ca pentru omletă, adăugând piper și sare. Când laptele s-a înfierbântat, se ia de pe foc și se pun în el untul, brânza și ouăle, amestecând până când rezultă o pastă groasă. 
  • Se aprinde cuptorul și se dă tare, ca să se încingă. Se pun pastele în tava în care se va coace budinca, se adaugă cârnăciorii și laptele cu celelalte componente și se amestecă. Se taie roșiile felii și se așează deasupra, apoi se dă budinca la cuptor.
  • Se coace la foc potrivit, cam 20-30 de minute. După ce se scoate din cuptor se acoperă imediat cu folie metalică alimentară.
  • La această budincă merge un pahar de vin roșu !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !