2014-04-01

PRĂJITURĂ CU MERE

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

prajitura-cu-mere-de-post
Prăjitură cu mere, de post
 1 cană (de ceai) cu zahăr     1/2 cană cu stafide     100 g nucă (30 mieji)    1 cană plină cu apă minerală    1 cană cu ulei (fără un deget)    6 mere potrivite     2 căni cu făină     1 linguriţă cacao     1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu   ♦ 2 linguri oţet   ♦ zahăr pudră   ♦ scorţişoară pudră    2 pliculeţe zahăr vanilinat    1 lămâie pt.coajă
  • Cu o oră înainte se curăță stafidele de codiţe și se pun la înmuiat în apă fierbinte. Nucile se rumenesc puţin în cuptor, apoi se mărunţesc.(Vezi aici)
  • Se opăreşte lămâia, se şterge uscat, apoi se rade coaja prin răzătoarea mică.
  • Merele se spală, se curăţă de coajă, se rad mare şi se storc bine. Se lasă acoperite.
  • În vasul de mixer sau într-un castron mare se amestecă zahărul cu cacaoa, apoi merele rase, nucile, stafidele, apa minerală, bicarbonatul stins cu oţet, zahărul vanilinat, scorţişoara şi coaja de lămâie, amestecând încet tot timpul.
  • Se adaugă uleiul, apoi făina. Rezultă un aluat semi-fluid.
  • Se unge tava cu puţin ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se nivelează uşor cu lama unui cuţit mare.
  • Se dă la cuptorul bine încins dinainte şi se lasă 40-50 de minute la foc potrivit.
  • Se presară zahăr pudră şi se taie cât e caldă.
  • Gustul prăjiturii amintește de pricomigdale, dar și de turta dulce. Merge la ceai, lapte, sucuri de fructe, merge si la vin ! Încercați !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Coco, încearcă rețeta ! E o prăjitură nemaipomenit de gustoasă, ieftină și ușor de făcut.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !