2014-04-02

Sosuri picante (2) Rețete culinare pe înțeles

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de sosuri

sosuri-picante-sos-tartar
Sosuri picante. Sos Tartar
În sezonul (foarte) cald preferăm să facem preparate mai uşoare decât mâncărurile tradiţionale cu sos, adică diverse fierturi sau fripturi servite cu sosuri picante. Nu numai atât, dar în diverse rețete de preparate, mai simple sau sofisticate, sunt recomandate şi sosuri picante, cărora li se dă numai numele, nu şi reţeta. Așa că m-am hotărât să vă ofer eu câteva rețete de sosuri, precizând şi bucatele la care se potrivesc.


 Sos tartar

• 5 linguri cu maioneză   1 lingură cu muștar   1 lingură cu oțet   1 pahar cu vin alb (200 ml)   2 lingurițe cu pastă de roșii   1 căpățînă de usturoi pisat   sare și piper
  • Se amestecă toate, pe rând, până  rezultă un sos omogen.
  • Se servește rece, la pește și pui.
Sos Robert

 50 g unt  • 2 cepe  • 20 g făină   250 ml zeamă de carne  • 1 linguriță cu muștar   1 lingură cu oțet  • 2 castraveciori murați în oțet
  • Ceapa se curăță și se dă prin răzătoarea mică. se călește apoi în unt. Se presară apoi făina și se rumenește puțin, apoi se stinge cu zeama de carne.
  • Se adaugă sarea și piperul și se lasă să fiarbă, cu vasul acoperit, la foc mic.
  • Se taie castraveciorii cubulețe și, chiar înainte de servire, se adaugă în sos, împreună cu muștarul și oțetul.
  • Se servește la pește rasol și la rasol de vită.
Sos auriu

• 3/4 cană cu apă  • 1/2 linguriță cu sare  • 1 cartof fiert sau 1/2 cană cu orez fiert   2-3 linguri cu suc de lămâie   1 linguriță (cu vârf) cu pastă de tomate sau 1 linguriță (rasă) cu boia de ardei dulce   1-2 linguri nuci măcinate
  • Se amestecă toate componentele în blender până se omogenizează.
  • Sosul se încălzește și se servește la orez, paste sau la legume și zarzavaturi fierte în aburi, da' merge și la colțunași !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de sosuri:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !