2014-05-26

TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI CU MĂMĂLIGĂ

Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne

Rețete de post

tocanita-de-ciuperci-cu-mamaliga



ciuperci-champignon
1 kg ciuperci albe, 1-2 cepe, 2 roșii sau o lingură cu pastă de tomate, o legătură de pătrunjel verde, 5-6 linguri cu ulei, sare, piper măcinat
  • Cepele se curăță și se toacă mărunt.
  • Ciupercile se spală bine, sub jet de apă caldă, cu o periuță. Dacă pielița de deasupra este groasă, se îndepărtează ușor cu ajutorul unui cuțit. Se îndepărtează lamelele de pe partea inferioară a pălăriei cu o linguriță. Se taie apoi cubulețe, care se pun, pe măsură ce sunt tăiate, într-un vas acoperit (pentru a preveni înnegrirea). 
  • Roșiile se decojesc și se taie cubulețe. Dacă nu avem, diluăm pasta de tomate în 1/2 cană cu apă rece.
  • Se încinge uleiul în cratiță, se înăbușă ceapa, apoi se pun ciupercile tăiate cubulețe și apă atâta cât să ajungă la nivelul ciupercilor. Se fierb acoperit pe foc potrivit, timp de 20-25 minute.
  • După ce a trecut acest interval, se adaugă roșiile sau pasta de tomate, sarea și piperul măcinat. Se mai fierbe 20-25 de minute, după care se presară frunzele de pătrunjel tocate mărunt, se acoperă și se ia de pe foc.
  • Tocănița de ciuperci se servește cu mămăligă și un pahar de vin roșu.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

3 comentarii:

  1. Sa mananci .... de sa dai cu caciula-n caini! :)))))))
    O bunatate si noi o facem tare des, mai ales ca mamaliga tine cu mine la diabet! :)
    pupici, saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e dragă Minnie ! E o mâncărică delicioasă și atât de ușor de făcut.

      Te sărut, săptămână faină și ție ! ♥

      Ștergere
  2. Ceapa n-o perpelesti si pe ea ?Eu pun si doi catei de usturoi .Tare buna tocanita !

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !