2014-06-30

PILAF CU PUI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui

pilaf cu pui

2 piepți de pui, 1 cană cu orez, 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel verde, 6 linguri de ulei, sare, piper boabe.
 • Cu o oră înainte de prepararea pilafului, se spală bine orezul cu apă rece, în mai multe ape. Se adaugă o linguriță cu vârf de sare și se acoperă cu apă rece.
 • Se taie fiecare piept de pui în 4 bucăți (sau 6). Se pun bucățile într-un vas și se acoperă cu apă clocotită, în care stau cam 30 de minute.
 • Se curăță zarzavaturile de coajă. Ceapa se lasă întreagă, doar se crestează în cruce la capătul moale, iar celelalte se taie în bucăți.
 • Se încinge uleiul și se pun în el bucățile de carne, scurse și șterse. După ce se rumenesc puțin, se adaugă zarzavaturile și se pune apă caldă până la nivelul lor. Se fierb pe foc potrivit, acoperite, 30-40 de minute. 
 • După ce morcovii și pătrunjelul s-au înmuiat bine, se scot toate zarzavaturile cu spumiera și se pune orezul în cratiță. Se presară 7-8 boabe de piper, și se adaugă 3 căni cu apă caldă. Se acoperă, se lasă să fiarbă până se umflă orezul și scade apa (nu chiar de tot).
 • Se spală bine frunzele de pătrunjel și se toacă mărunt. Cea mai mare parte se presară deasupra pilafului, se acoperă cratița și se ia de pe foc. Restul de pătrunjel se presară când se servește la masă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!

Ai putea să mai încerci:

2 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Ei, mă bucur că te-am nimerit ! ☺ Nu sunt prea mulți care iubesc pilaful ! :)))))))))

   Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !