2014-08-25

CRAP CU USTUROI ȘI ROȘII LA CUPTOR

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pește.


crap-cu-usturoi-si-rosii-la-cuptor-2

1 - 1,5 kg crap,  4 - 5 roșii, 1 căpățână de usturoi, sare, piper, 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pahar cu vin alb.
  • Peștele bine curățat pe dinafară și pe dinăuntru se taie bucăți.
  • Bucățile de pește se sărează și se presară cu piper. Tava se unge bine cu uleiul de măsline, apoi se așează în ea bucățile de pește.
  • Roșiile se taie rondele, usturoiul se curăță și se zdrobește ca pentru mujdei. Se presară deasupra peștelui usturoiul zdrobit, apoi se așează feliile de roșii. 
    crap-cu-usturoi-si-rosii-la-cuptor-1

    •  Se amestecă uleiul cu vinul și 1/2 pahar cu apă rece, apoi se toarnă deasupra roșiilor. Se dă la cuptor pentru 30 - 40 de minute, apoi se scoate, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt și se acoperă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să încerci și:

2 comentarii:

  1. o minunatie, sunt mare amatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi place peștele la nebunie ! ☺ L-aș mânca ciorbă, prăjit, tort și compot, zilnic ! :))))))))

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !