2014-08-11

VINETE UMPLUTE CU LEGUME ȘI OREZ - Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne

Rețete de post


O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


vinete-umplute-de-post
Vinete umplute - de post
vinete-umplute-servite-cu-iaurt
Vinete umplute servite cu iaurt









~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4 vinete nu prea mari, 3 ardei grași, 2 cepe medii, 3 roșii mari, 1 morcov, 1 căpățână de usturoi, 1/2 pahar cu orez, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar, 1/2 pachet unt, 1/2 pahar cu ulei, sare și piper, 2 linguri cu pastă de tomate, 1 linguriță cu zahăr, 1/2 cană cu vin alb; cașcaval și smântână sau iaurt pentru servit (opțional)

  • Se spală vinetele, se taie codițele de la bază, apoi se taie vinetele de-a lungul în jumătăți. Se pun în apă clocotită cu sare și se lasă 15-20 minute. Se scot și se scobește miezul.
  • Se curăță și se toacă mărunt ceapa, ardeii se taie bucățele mici, morcovul se rade prin răzătoarea mare, miezul vinetelor se toacă și el mărunt. Se curăță usturoiul și se zdrobește ca pentru mujdei. 
  • Se încinge uleiul și se rumenește puțin ceapa, apoi se înăbușă, adăugând puțină apă rece din când în când și acoperind vasul. După 20 de minute se adaugă ardeiul, morcovul, miezul de la vinete, usturoiul, sarea și piperul. Se înăbușă timp de 10 minute, apoi se adaugă orezul, iar după alte 20 de minute, roșiile decojite și tocate mărunt. Se lasă să scadă bine, apoi se adaugă verdeața tocată mărunt.
  • Se amestecă pasta de tomate cu vinul, 1 pahar cu apă rece și zahărul.
  • Se umplu vinetele cu compoziția de mai sus, se așează în tavă, se pune deasupra untul tăiat în lame subțiri, apoi se toarnă sosul de roșii și se dau la cuptor.
  • Se pot servi cu cașcaval ras deasupra și cu smântână sau iaurt.
Poftă bună la vinete umplute  cu legume și orez !


Ai putea să mai încerci:

9 comentarii:

  1. Seamana enorm cu reteta de " vinete - papucei ", care sunt vinete umplute cu carne macinata sotata cu legume si pe deasupra cu sos bechamel. Si arata grozav de bine :) Imi place, ca le-ai servit cu iaurt :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bănuiesc că seamănă ca aspect, fiindcă aici nu există nici carne, nici sos Bechamel. Cu iaurt sunt mult mai plăcute și mai ușoare.

      Ștergere
    2. Ca aspect si ca idee :)

      Ștergere
    3. P[i, de vreme ce este vorba tot despre vinete umplute, trebuia s[ se asemene, nu ?! :))

      Ștergere
  2. Dupa ce am citit postarea si comentariile despre petrecerea organizata de printul Salina, as zice ca este o reteta de post pentru ...catolici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pentru oricine, Daurel, pentru oricare persoană căreia îi plac astfel de mâncăruri, fără a ține neapărat post.

      Ștergere
  3. Putem renunța la zahar! ?

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !