2014-10-27

Crap grecesc la tavă

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

crap-grecesc
Crap grecesc
(clic pe fotografie pentru mărire !)
1 - 1, 5 kg crap (întreg sau bucăți), 2 lămâi, 4-5 căței de usturoi, 1 ceapă mare, 1 pahar cu vin alb, ulei de măsline, sare, piper, 1 legătură de pătrunjel verde.
  • Se curăță de coajă o lămâie și se taie felii, apoi fiecare felie în opt.
  • Se curăță usturoiul și se zdrobește ca pentru mujdei, se curăță ceapa și se dă prin răzătoarea mică. 
  • Se stoarce de suc cealaltă lămâie. Se amestecă uleiul cu vinul, zeama de lămâie, ceapa, usturoiul, sarea și piperul. 
  • Crapul bine curățat pe dinafară și pe dinăuntru se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se crestează cu vârful cuțitului și în fiecare crestătură se introduce o bucățică de lămâie. 
  • Se toarnă în tavă o parte din sos, se așează peștele, se toarnă deasupra restul de sos și se acoperă cu folie de aluminiu. 
  • Se dă la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute. După aceea se descoperă și se lasă să se rumenească deasupra, stropind din când în când cu sos.
  • Se poate servi cu cartofi natur sau cu orez preparat ca aici, peste care se presară pătrunjelul tocat mărunt. Firește, alături trebuie să stea și un pahar cu vin alb, sec sau demisec.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

6 comentarii:

  1. Zau ca nu stiu care e diferenta dintre crapul romanesc si cel grecesc insa ce vad aici.... oh Doamne! Mai are importanta originea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că diferența e dată de împănarea cu lămâie. Crapul e crap și gata ! ☺

      Ștergere
  2. Desi tot peste am mancat,reteta si pozele ,mi-au provocat niste pasari in stomac! Reteta e obligatoriu pentru data viitoare !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zău că n-ar fi rău s-o faci, e ceva de vis ! ☺

      Ștergere
  3. Lămâia e cea mai potrivită cu peștele, iar cum e aici, bine împănat, trebuie să fie foarte gustos. Cu usturoi, îmmmmm, e ceva absolut minunat! Mulțumim, poftă bună vă dorim! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, e deosebit de gustos, și ușor pentru stomac, deși sosul conține ceapă și usturoi. Dar tu știi că nu sunt importante numai componente, ci și felul în care sunt combinate și preparate.
      Am avut mare poftă la acest crap grecesc, în curând îl voi prepara din nou. ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !