2014-11-24

Crap cu sos de mărar

Bucătărie
crap-cu-sos-de-mărar
Crap cu sos de mărar (clic pe fotografie pentru mărire !)
1 crap de 1 - 1,5 kg, 2 lămâi, o legătură de mărar, 2-3 căței de usturoi, 1 pahar mare cu smântână, sare, piper, 1 lingură cu ulei de măsline pentru sos, ulei de floarea-soarelui pentru prăjit, făină
  • Cu o oră înainte de preparare, peștele curățat pe dinafară și pe dinăuntru se taie bucăți. Bucățile se spală, se dau cu sare și se lasă în așteptare.
  • Mărarul se toacă mărunt, iar usturoiul se pisează ca pentru mujdei. Se amestecă bine smântâna cu mărarul tocat, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust și ulei de măsline. 
  • Lămâile se decojesc, se taie felii subțiri și se așează pe fundul platoului pe care va fi servit peștele, ori direct pe farfurii.
  • Se încinge uleiul pentru prăjit, se șterge peștele cu hârtie absorbantă și se dă prin făină, apoi se prăjește. Se scoate pe hârtie absorbantă, se lasă câteva minute, apoi se așează peste feliile de lămâie. 
  • Se servește cu sosul alături, eventual și cu cartofi natur sau legume fierte în abur.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
Rețete culinare pe înțeles

10 comentarii:

  1. eu nu sunt amatoare de peste dar de cate ori citesc o reteta la tine, imi place :)))
    delicos preparat chiar si povestit :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai încerca aceste rețete cu pește de pe blogul meu, ai deveni sigur amatoare de pește ! :))

      Ștergere
  2. Marea majoritate a crapilor din comert sint din crescatorii.Asta inseamna ca sint grasi si foarte grasi.
    Asta inseamna ca trebuie prajit bine de tot.
    Probabilasa se procedeaza.
    Da' fara marar nu se poate?
    Ca strica gustul-zic eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, peștele se prăjește bine, dar mărarul nu se poate scoate din acel sos, este exact ceea ce îi dă ”personalitate”. ☺

      Ștergere
  3. as spune: un preparat delicios si colorat ce nu necestita foarte multa bataie de cap....
    frumoasa saptamana iti doresc!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-ai caracterizat perfect !

      Săptămână frumoasă și ție, Geanina ! ☺

      Ștergere
  4. Wow, salivez,arata bine.O saptamana plia de culoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Ella, e una dintre mâncărurile care într-adevăr se mănâncă întâi cu ochii.

      Săptămână bună și ușoară !

      Ștergere
  5. Chiar nu stiam de crap cu marar, eu sunt maaareee mancatoare de peste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să încerci, se face ușor și repede și e delicios.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !