2014-12-14

MUȘCHI DE PORC UMPLUT CU CÂRNAT

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu carne de porc.

muschi-de-porc-umplut-cu carnat

Scriam într-o pagină de jurnal că am  petrecut Crăciunul în familie. O mare surpriză ne-a făcut un văr de-al nostru, care a preparat cu mâinile lui de artist o minunăție de mușchi de porc umplut cu cârnat. Iată rețeta.
• 1.5 - 2 kg kg mușchi de porc, fie file, fie o bucată frumoasă de pulpă  • 1 cârnat, afumat sau nu, puțin mai lung decât bucata de carne    3-4 ouă  • 1 pahar de vin alb   1 cană cu apă  • 2 linguri cu ulei   sare și piper   cimbru   5-6 căței de usturoi
  • Dacă avem mușchi file, găurim fiecare mușchi de-a lungul cu un cuțit , ungem cârnatul cu puțin ulei și îl introducem până în capătul celălalt al mușchiului, astfel încât să iasă puțin afară la ambele capete.
  • Dacă avem pulpă, o crestăm și o tăiem astfel încât să obținem fășii groase, cu lungimea cam de 30 cm și lățimea de 20 cm. Se bate ușor carnea și se sărează. Ouăle se bat ca pentru omletă și se ung fâșiile de carne, numai pe o parte. Pe mijlocul fiecăreia se așează o bucată de cârnat, se unesc marginile și se leagă.
  • Usturoiul se curăță și se zdrobește ca pentru mujdei. Se face un sos din apă, vin și ulei, adăugând apoi usturoiul, sarea, piperul și cimbrul. Se toarnă în tavă, peste carne, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul bine încins în prealabil. Se lasă cam o oră, o oră și jumătate, apoi se descoperă și se mai lasă o jumătate de oră, să se rumenească. În acest timp, din când în când, se stropește cu sosul din tavă.
  • După ce scoatem tava din cuptor, se lasă să se răcească puțin, se dezleagă carnea și se lasă în continuare să se răcească bine, pentru a putea fi tăiată frumos în felii.
  • Ca garnitură lângă mușchi de porc umplut cu cârnat se pot servi pireu de cartofi cu murături sau varză călită.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu carne de porc:

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Arătatul ca arătatul, dar gustul chiar că te dă gata ! :))

      Ștergere
  2. Tu mananci de post,si publici niste fotografii ''porcoase'' ! Piei ispita ! (glumesc)
    Carnati am facut,acum cu muschiuletul sa vedem !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum am scris în introducere, rețetele astea sunt pentru sărbători. Gospodinele se pregătesc din timp, nu pot să public rețeta de sarmale chiar în ziua de Crăciun.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !