2015-03-02

RULADĂ CU NUTELLA

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri, deserturi

rulada-cu-nutella
Rulada cu Nutella
Pentru blat: 4 ouă, 5 linguri cu vârf cu făină, 5 linguri cu vârf cu zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de sare
Pentru ”glazură”: zahăr pudră, 3 lingurițe de coniac
1 borcan cu Nutella sau cu Finetti (cu 2 de ”t” !)  și un pahar mic (200 g) cu smântână dulce, nefermentată.
  • Se așează toate componentele pe masă, cu oră înainte de a începe prepararea, pentru a-și egaliza temperatura.
  • Se aprinde cuptorul din timp, pentru a fi bine încins când dăm blatul la copt.
  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă cu zahărul vanilat.
  • Albușurile se bat spumă tare, ca pentru bezea, cu zahărul și sarea, adăugate puțin câte puțin. 
  • Se adaugă gălbenușurile frecate cu zahărul vanilat, apoi făina, tot puțin câte puțin și amestecând ușor. 
  • Se așterne în tavă hârtie pentru copt și se toarnă aluatul. Se coace timp de 10 - 15 minute. În acest timp Nutella se mixează bine cu smântâna.
  • Se scoate blatul cu hârtie cu tot pe un șervet umed. Se rulează imediat, cu șervetul, apăsând ușor, apoi se desface și se întinde Nutella. Se rulează din nou, de această dată fără șervet și fără hârtie. 
  • Se fierb 3 linguri de apă, în care se adaugă coniacul. Se unge suprafața ruladei cu lichidul rezultat, apoi se presară zahăr pudră din belșug. Se rulează într-o bucată de celofan sau de folie de aluminiu alimentară și se dă la rece.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

8 comentarii:

  1. ooof....numai bunatati si eu sunt la dieta :((
    noroc ca am descoperit o ciocolata foarte buna care nu e neagra si e fara zahar asa ca ma bucur cate putin de ceva dulce :)

    o primvara dulce si inmiresmata iti doresc Zina, cu drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă gândesc că ai putea să topești ciocolata aceea și s-o folosești în loc de Nutella. Îmbină, totuși dieta și cu ceva plăcut !
      Primăvară minunată, Pandhora ! ♥

      Ștergere
  2. Arata bine, am mai facut si eu acest gen de rulada, e simplu de facut si e foarte delicioasa.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, se face foarte ușor și foarte repede. Da' se și mănâncă repede ! ☺

      Ștergere
  3. tocmai de asta am sa evit sa o fac! pentru ca se mananca repede....:))
    primavara faina , Zina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaa, păi după concepția ta, ajungem să nu mai gătim nimic bun... ☺

      Primăvară fericită, Geanina !

      Ștergere
  4. cred ca a disparut taaareee repede :)

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !