2015-03-31

Viena, orașul tuturor gusturilor

Călătorii

obiective-turistice-in-viena
Obiective turistice în Viena
Mi s-a făcut dor de capitala habsburgilor și m-am gândit să trecem împreună în revistă câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice in Viena.
Precizez că acesta nu este nicidecum vreun articol publicitar, punctez doar ce am văzut în Viena, în speranţa că o să vă placă şi vouă şi o să vă fie de folos când veţi ajunge pe acolo. Despre fiecare obiectiv voi spune mai multe în alte articole.
Dacă ai picioare bune şi tăria de a umbla până la epuizare, de a renunţa la prânzul la restaurant şi a mânca senvişuri din traistă pe unde apuci, de a merge cu tălpile bandajate cu leucoplast şi de a te şi bucura de tot ce vezi şi ce afli, în şase zile poţi vizita principalele obiective din Viena turistica.
În colajul de fotografii, de la stânga la dreapta: catedrala Sfântul Ștefan, biserică romano-catolică fondată în anul 1137; sus, Muzeul de Artă Modernă, una dintre cele mai urâte, dar interesante clădiri din Viena; jos, roata mare din parcul Prater, parc de distracții, dar și de plimbare, de relaxare, cu mici localuri în aer liber, cu o uriașă alee pentru rolleri, cu o mare grădină împrejmuită pentru distracția câinilor de companie; în dreapta sus, Palatul Hofburg, reședință împărătească. În complexul Hofburg se pot vizita apartamentele imperiale, muzeul Sissi, colecția de argintărie imperială, tezaurul habsburgilor, școala imperială de călărie și altele.
În dreapta jos, șnițelul uriaș de la localul Figlmuller, la ușa căruia este întotdeauna coadă și, nu de puține ori, ești trimis la al doilea local al lor, aflat nu departe de primul, în preajma faimoasei Stephansplatz (Piața Sfântul Ștefan, în care se află catedrala omonimă).
Vă voi duce prin multe din aceste locuri și prin altele, de care nu am pomenit aici !
~~~~~~~~
Ai putea să mai vezi:

18 comentarii:

 1. nu am vizitat Viena dar cu siguranta va veni si randul ei...
  imi place sobrietatea austera a Palatului Hofburg, mi-ar placea sa vad argintaria, sunt sigura ca e de exceptie! :)
  multumim de plimbare, Zina! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Tot în complexul Hofburg se află și Tezaurul habsburgilor. Și acolo ți-ar plăcea, sunt sigură. ☺
  Plimbarea abia a aînceput, Pandhora !

  RăspundețiȘtergere
 3. Roata seamnă cu cea de la Londra...

  RăspundețiȘtergere
 4. PS - prin 2005, la Viena, tigarile de la tonomat se cumparau numai cu carduri bancare. Nu se acceptau bani lichizi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deși am fost mai de curând, nu știu cum e cu țigările, nu fumăm niciunul din familie.

   Ștergere
 5. Minunat oras! E liniste si ai timp de vizitat cand nu sunt sarbatori. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vizitarea Vienei de sărbători are și ea șarmul ei, dacă umbli după cumpărături și distracție. Dacă vrei altele, ai grijă și îți programezi vizita în afara acestor perioade. Noi am pățit-o la Roma. Am prins Ziua Națională a Italiei, când toată țara a venit în Capitală. :))

   Ștergere
 6. Bune informații, de făcut planuri pentru vacanță. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mai vin... Vacanța vine mai greu ! ☺

   Ștergere
 7. Nu am avut ocazia sa ajung...Dar speranța moare ultima! ;)
  E de vizitat! Mi s-a mai spus ca e frumoasă. ..:p

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vei ajunge, știu eu ! Este cea mai de vizitat dintre capitalele europene. parisul își are farmecul său incontestabil, dar... sunt și multe pete negre...

   Ștergere
 8. Rememorare inainte de viitorul start ! Frumoase fragmentele colajului,dar mai bine o calatorie, reala sau imaginara !

  RăspundețiȘtergere
 9. te cred ca ti-e dor, am fost de 2 ori si m-as reîntoarce acolo oricând... :-) multumesc pentru popasurile-ti amicale la terenu' meu de joaca si-o zi senina, afar' si-n suflet... cu drag, Mélanie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu m-aș muta la Viena cu totul ! :))
   Vizitez cu mare plăcere blogul tău, e ceva absolut deosebit.

   Numai bine, Melania ! ☺

   Ștergere
 10. Aha ! Toate ca toate, dar mi-ai facut pofta de snitel si nu in ultimil rand de salata lor de cartofi :) Eu as prefera sa merg se cinci ori, dar sa vad orasul in liniste, n-as putea umbla cu talpile bandajate si nici nu m-as rezuma la sandvisuri cand as putea gusta feluri de mancare ca la vienezi acasa. Intr-o vreme, cand eram fara copii, faceam tururi de forta in concedii, acum ne dorim ceva mai putin obositor. Varsta isi spune cuvantul :)
  Astept cu nerabdare continuarea !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa am făcut și noi ! Ceea ce am descris a fost la prima vizită la Viena, când am vrut să vedem totul într-o săptămână. Au urmat însă și a doua și a treia, când le-am luat pe îndelete, nu ne-am mai bandajat tălpile ! ☺

   Vine continuarea, sigur, în fiecare marți câte un fragment din impresiile culese de mine în călătorii.

   Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !