2015-12-09

CREMĂ DE BRÂNZĂ CU CHIMEN

Rețete culinare pe înțeles.

Aperitive - Gustări.

Rețete pentru cardiaci și hipertensivi.

sendviciuri-cu-crema-de-branza

200 g brânză dulce de vacă, 200 g brânză telemea de vacă, 200 g iaurt degresat, 1 cub de unt cam cât 1 linguriță (poate fi înlocuit cu 1 lingură de ulei de măsline), 1 lingură cu chimen, 1 linguriță boia de ardei dulce
crema-de-branza-cu-chimen-componente

  • Dacă este sărată, brânza telemea se pune cu 2-3 ore înainte la desărat în apă rece.
  • Brânza telemea se rade, apoi se mixează într-un bol cu brânza dulce, iaurtul, untul sau uleiul, chimenul și boiaua de ardei dulce.
  • Se păstrează la frigider, într-o cutie specială cu capac.
crema-de-branza-cu-chimen-pastrata-in-cutie
  • Se servește pe felii de pâine fără sare, prăjite sau vechi de o zi-două. Sendviciurile se pot decora cu felii de ardei, de roșii, frunze de pătrunjel etc.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de aperitive - gustări (chiar dacă nu sunt speciale pentru cardiaci!):

12 comentarii:

  1. Ei da! E bine să te pricepi, dar și să ai un lapte bun pentru așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta clasica :) Uneori din lipsa de branza dulce amestec doar feta cu iaurt. Trebuie sa imi amintesc sa pun si chimion ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mai mult spectacol la o masa festiva, cu aceasta crema de branza
    se pot umple rosii mai micute: le tai putin la un capat, cu lingurita se scoate miezul (poate fi utilizat ulterior la un sos)si se umplu cu branza.
    Eventual se pune capacel din ardei sau masline. Ce zici?
    O seara minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zic că e bine! Căpăcelul poate fi și o felie de ou fiert tare.

      Zi frumoasă!

      Ștergere
  4. Foarte buna reteta !Eu folosesc acelasi amestec de branzeturi,adaugand cativa catei de usturoi,zdrobiti,si marar tocat;se pastreza ,cum ai spus,intr-o cutie cu capac,la frigider !
    Pofta buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, aia e altă pisică! Adică altă cremă!

      Zi frumoasă!

      Ștergere
  5. Si cand te gandesti ca in urma cu doua zile am cumparat un pliculet cu chimen ... nu pentru ca as fi avut nevoie pentru vreo reteta anume ci doar pentru simplu fapt ca nu aveam asa ceva in bucatarie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei! Să știi că a fost un semn! ☺ Acum trebuie neapărat să faci crema de brânză!

      Ștergere
  6. Mmmm! Mi-ați făcut așa o poftă! Gustul de chimen este minunat și îmi place tare mult în mâncăruri sau deserturi. Cred că este grozavă această cremă de brânză.
    Sărut mâna, doamna Zina! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este, într-adevăr, foarte bună. Dar poate primi și modificări, după fantezia fiecărei gospodine.

      Zi frumoasă, Alex!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !