2016-02-10

CARTOFI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ DULCE DE VACĂ

Rețete culinare pe înțeles.

Mâncăruri fără carne.

Rețete pentru cardiaci și hipertensivi.

cartofi-umpluti-cu-sos-de-rosii

4 cartofi mari sau 3 foarte mari, 175 g brânză dulce de vacă (sau poate fi brânză de vacă cu smântână - 1 pahar mic), 1/2 linguriță cu chimen, 1/2 linguriță cu mărar,1 lingură cu ulei de măsline sau 1 linguriță cu unt; sos de roșii.

  • Cartofii se spală bine și se coc la cuptor în coajă. Se curăță, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în lungime pe jumătate și se scobesc.
cartofii-copti-curatati-de-coaja-si-scobiti

  • Se toacă foarte fin mărarul.
  • Miezul rezultat se amestecă cu uleiul, branza, mărarul și chimenul. 
  • Se umplu jumătățile de cartof cu amestecul, se unge tava cu puțin ulei și se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru 20 minute.
cartofii-umpluti-cu-crema-de-branza

  • Se pot servi ca atare sau cu sos de roșii, ca în linkul de mai sus sau pregătit mai simplu: 3 căței de usturoi curățați și zdrobiți ca pentru mujdei, rumeniți într-o lingură de ulei de măsline, peste care se toarnă o cană (de ceai) cu sos din 3 lingurițe pastă de tomate, 1/2 pahar vin alb, apă, piper. Se fierbe acoperit, la foc potrivit.
  • Pot fi alăturați și unei fripturi slabe, la grătar.

O bucătărie bună și un vin bun fac raiul pe Pământ!

Ai putea să mai încerci:

12 comentarii:

  1. Am mancat cartofi combinati astfel insa fara sa-i mai bag la cuptor a doua oara, cu branza si putin unt si verdeturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă să-i bagi la cuptor, nu știi ce gust rafinat capătă!

      Ștergere
  2. Un deliciu cartofi copți cu brânză,deja mi-ai făcut poftă!
    O zi de miercuri cât mai frumoasă îți doresc,dragă Zina!
    Îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă, sunt buni pentru toată lumea și, de asemenea, materia primă se găsește peste tot.

      Seară frumoasă, Elena, te pup! ☺

      Ștergere
  3. Draga Zina, te declar sursa mea de inspiratii culinare!
    Pare atat de simplu cum povestesti tu! Si ... delicios!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucură declarația ta. Înseamnă că avem gusturi comune.

    Zi frumoasă! ☺

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu Suzana! Avem aici, la dvs, o sursă minunată de idei culinare! Foarte buni cartofii umpluți. Și văd că rețeta poate fi îmbunătățită cu tot felul de variante delicioase.
    Numai bine vă doresc și să ne mai dați și alte rețete! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu alte rețete vă dau, dar voi să le și faceți :))

      Ștergere
  6. De multa vreme, cam vreun an, nu am mai facut cartofi umpluti la cuptor.
    Ii faceam de obicei cu branza sarata amestecata cu putina smantana, marar si boia dulce.

    Dar si reteta ta, cu chimen, ma tenteaza. Sunt convinsa ca au o aroma de-ti ploua in gura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, drept pentru care te poftesc la bucătărie! Se fac atât de ușor! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !