2017-02-15

OMLETĂ UMPLUTĂ CU BRÂNZĂ ȘI MĂRAR

Rețete culinare pe înțeles.

Aperitive - Gustări.
omleta-umpluta-cu-branza-si-marar-4


Pentru fiecare persoană câte 2 ouă, 2-3 linguri de brânză rasă, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, sare, piper, unt pentru prăjit
  • Se pun farfuriile pe marginea mașinii de gătit, pentru a fi calde când punem omleta în ele. 
  • Fiecare omletă se prepară separat. Se sparg 2 ouă într-un castron, se adaugă 1 lingură cu apă, sare și piper. Se bat bine cu o furculiță.
  • Se rade brânza, după cum am spus, câte 2-3 linguri pentru fiecare persoană.
  • Se toacă mărunt mărarul.
  • Într-o tigaie de 20 cm se topește un cub de unt, astfel încât să acopere bine fundul tigăii.
  • Când untul s-a încins, se toarnă ouăle și se rotește tigaia pentru ca oul să se întindă uniform. Se prăjește omleta până când se încheagă, apoi se trece cu o paletă în farfurie.

omleta-umpluta-cu-branza-si-marar-1

  • Se presară pe omletă întâi verdeața, apoi brânza. Se rulează și se decorează după inspirație.


omleta-umpluta-cu-branza-si-marar-2

omleta-umpluta-cu-branza-si-marar-3


  • În loc de brânză și mărar se pot face multe alte umpluturi. Spre exemplu: roșii tocate și sotate în unt, amestecate cu sare, piper și busuioc tocat; ciuperci sotate cu cubulețe de șunca presata etc.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de aperitive - gustări:

20 de comentarii:

  1. Vreau si eu... Am plecat la bucatarie! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Usor si bun.Nu prea consum oua,dar cu marar ....O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Umplutura poate diferi după gusturile fiecăruia.

      Zi bună, Floare!

      Ștergere
  3. O idee... delicioasa! Nu doar papa bun, ci si săţios. :)
    Zi minunata iti doresc sa ai! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delicioasă, sățioasă și atât de simplu de făcut!

      Seară plăcută! ☺

      Ștergere
  4. Arată super,o idee pentru dimineață!
    O zi minunată îți doresc,Zina!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai schimbam și noi, nu?!

      Seară plăcută, Elena! ☺

      Ștergere
  5. delicios! pentru mine te rog, varianta cu rosii tocate ... deja imi picura apa în gura ☺☺☺☺
    Ganduri bune si imbratisari ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când o faci, să-i dai să guste și lui Leo! ☺

      Numai bine, draga mea! ♥

      Ștergere
  6. Foarte bunut !Mai alternam si noi diferite combinatii,ba cu sunca si cascaval,ba cu ciupercute trase in unt,apoi ouale batute si branza sau cascaval,etc.,depinde de inspiratie !
    Toate cele bune sa se adune la voi,draga Zina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, omletele sunt un câmp nesfârșit pentru inovații! ☺

      Numai bine, dragă Natalia!

      Ștergere
  7. O omleta este o masa minunata, oricand, dar si in cazuri de avarie. Cand am, pun putina apa minerala. Parca devine mai pufoasa. Si mai pun putin marar in ou.
    Si bineinteles, daca am legume la indemana,le calesc un pic si apoi torn ouale.
    Un meniu minunat!
    O zi excelenta si inspirata, draga Zina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada, bine zis ”în cazuri de avarie”. Uite, Frittata e un asemenea fel, pe bază de ouă și legume, care salvează situația. http://zinnaida.blogspot.ro/2016/05/frittata.html

      Seară plăcută, Suzana! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !