2017-05-15

CITATE FAVORITE (17)

barbatul-ideal

Jerome K.Jerome,”Gândurile trândave ale unui pierde-vară” (1933)
Sfaturi pentru soți:
”Când vrei să te-nsori, e mult mai important să te pricepi la niște lucruri mărunte și folositoare, decât să dai dovadă de cine știe ce aptitudini nemaipomenite.
În căsnicie mintea scade sub valoarea ei adevărată. Nimeni n-are nevoie de ea și nici n-o apreciază măcar. Nevestele noastre ne cântăresc după niște criterii de-ale lor în care strălucirea intelectuală nu face doi bani. Doamna și iubita dumitale, stimate cititor, rămâne rece la deșteptăciunea și talentul de care dai dovada. Dă-i un bărbat care să poată face ca lumea cumpărături fără să încerce să-și folosească în acest scop judecata sau cine știe ce tâmpenie asemănătoare. Dă-i un bărbat în care poate avea încredere c-o să țină copilul cum trebuie și care nu face pe nesuferitul când îi dai mâncarea rece. Ăsta este genul de bărbat care place oricărei femei cu cap, nu vreunul din pisălogii care se-nvârt în cercuri științifice și literare, întorc casa cu susu-n jos și îi dau pe toți afară cu neghiobiile lor.”
Sfaturi pentru soții (chiar și pentru cele care nu mai au copii mici):
”În dorința ta de-a fi o mamă bună, nu uita să fii o soție bună. Nu-ți petrece toate serile în camera copilului și nu-ți limita conversația la tuse măgărească și pojar. Draga mea, copilul nu moare dintr-un strănut și casa nu arde până-n temelii dacă ieși și tu să faci câțiva pași în jurul casei. Te agiți cam prea mult pe socoteala puișorului tău. Gândește-te un pic și la băiatul tău cel mare. Dansează puțin și în jurul lui, alintă-l și pe el, râde-i și lui din când în când. Casa unde nu mai e loc pentru el, nevasta prea ocupată să se mai gândească și la el, își pierd puterea de atracție asupra nechibzuitului de bărbat. Se obișnuiește să se simtă bine în altă parte și să-și caute societate printre alți oameni.”

Serialul ”Citate favorite”, născut în urma lecturării unui articol publicat de Ella și a discuțiilor purtate cu ea.

În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din cărți gândurile care se potrivesc cu ale sale.

Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!

22 de comentarii:

 1. Grozave sfaturi! Chestia e ca se pun mai greu în aplicare .... :))

  Sa ai o saptamana frumoasa si linistita, Zina draga! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiecare cât poate, dragă Ella!
   Săptămâna a început frumos, dar mai puțin liniștit! ☺

   Ștergere
 2. Al doilea citat e pentru mine, mi se potriveste perfect.
  Sa zambiti, inseamna multe un zambet.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ☺ Fiecare poate găsi câte ceva pentru el aici.

   Ștergere
 3. Sfaturi utile, amuzant formulate!
  Să ai o săptămână frumoasă, Zina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu am zis că sunt utile!
   Săptămână frumoasă și ție, dragă Vero!

   Ștergere
 4. da, ce sa pun?!
  cu cap sfaturi, folositoare si rupte din realitatea celor mai multe cupluri :))
  noroc ca nu toate cuplurile sunt la fel dar felul in care Jerome K.Jerome spune lucrurilor pe nume e delicios! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu toate cuplurile sunt la fel, dar fiecare se poate regăsi aici într-un fel sau altul. ☺

   Ștergere
 5. Spumos mai scrie Jerome K.Jerome. E imposibil sa nu-ti trezeasca zambetul cand citesti astfel de cuvinte! Chiar daca vremurile se mai schimba, anumite idei chiar se pastreaza! :)
  O saptamana frumoasa, draga Zina si spor la tot!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Natura umană e neschimbătoare.
   Săptămână frumoasă și ție, dragă Suzana!

   Ștergere
 6. Doze mari de adevar se regasesc si in aceste fragmente. :) Exista si un "dar": depinde de fiecare cuplu in parte, de fiecare om in parte. :) No! Ce perla de inteligenta am scos! :) Nu-i asa? Nimeni nu s-ar mai fi gandit la asta. :)

  Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana minunata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alegem fiecare ce ni se potrivește. ;)

   Săptămână minunată și ție, dragă Diana!

   Ștergere
 7. Sunt cam puține sfaturile pentru soții...

  RăspundețiȘtergere
 8. Acum, pe la ora 23, am aflat ca 15 mai este Ziua Internațională a Familiei . Tema (motto-ul) din acest an, potrivit site-ului www.un.org, este "Familii, educație și bunăstare"

  RăspundețiȘtergere
 9. Afirmația asta chiar m-a făcut sa ma întreb serios daca e asa cum spune scriitorul, se pare intr-un moment de ironie sau necaz, sau daca nu cumva e vorba de un crud adevar general valabil :
  ”În căsnicie mintea scade sub valoarea ei adevărată.”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu știu... Unora căsnicia le pune mintea în valoare ( o spun din propria experiență).

   Ștergere
 10. foarte bună gândirea acestui scriitor - regret că nu am avut ocazia ca să-i citesc cartea ! mi-au plăcut foarte mult citatele alese ! nu am reuşit ca să vin să citesc până astă-seară, am muncit mult prin grădină şi am adormit rapid imediat cum am stat jos ! felicitări, din toată inima, pentru postare! pupic !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spor la treabă, draga mea, dar ai grijă de tine! Pupic!

   Ștergere
 11. Grozave citate! Îmi place tare mult stilul amuzant al acestui autor. Căci o viață fără umor.... n-are niciu haz. Și nimeni nu este perfect. Soții sau soți, femei sau bărbați, cu toți avem și calități, dar și o groază de defecte, care mai de care. Important este să ajungem.... la un numitor comun!
  Sărut mâna, doamna Zina și zile frumoase! :-)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mare dreptate ai! Numitorul comun e totul, că imperfecțiuni avem fiecare!

   Numai bine, Alex!

   Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !