2018-01-10

DORADĂ LA CUPTOR

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește


Pentru două persoane: 2 dorade, 1 căpățână de usturoi, 1 lămâie, 1 legătură pătrunjel verde, 2 linguri cu ulei de măsline, sare cu particule mai mari, nu extrafină - dar nici ca pentru murături, piper.
  • Se curăţa doradele la interior și exterior (a nu se uita ”urechile”). Se crestează cu cuțitul pe partea care va sta în sus când îi vom pune în tavă.

  • Se curăță și se zdrobește usturoiul, se rade coaja lămâii, se toacă mărunt pătrunjelul și se macină (mare) piperul. Se amestecă toate într-un castronaș, împreună cu sarea.

  • Se unge bine cu ulei suprafața doradelor.
  • Se așterne în tavă hârtie de copt, se așează doradele, apoi se întinde pe ele conținutul castronașului, introducând puțină umplutură și prin despicatura  de pe burtă.

  • Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 20 de minute, la foc potrivit spre tare.
  • Se consumă calde sau reci, cu zeamă de lămâie sau nu, după gust. Alături, cartofi natur și un pahar cu vin alb sau bere.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

10 comentarii:

  1. Eu sunt moartă după peşte aşa că mulţumesc pentru reţeta asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Și mie îmi place peștele foarte mult. Mai sunt aici câteva rețete super.

      Ștergere
  2. Nu sunt fan peste, dar asa cum l-ai preparat tu ... parca as încerca! 👀
    Merci de reteta! O zi faina, Zina draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă! Te asigur că merită!

      Zi faină și ție, dragă Ella!

      Ștergere
  3. Mi-era dor de o reteta de-a ta! Si este ca pentru mine! :D Asa, mai simpla!

    O zi excelenta, draga Zina! Si sa-ti fie de bine, ca sigur nu au rezistat pana am vazut eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, nu am mai publicat demult rețete. Da, s-au mâncat pe loc și să mai fi fost! :))

      Zi excelentă și ție, dragă Suzana!

      Ștergere
  4. Buna reteta !Se poate face si cu alt peste,proaspat sa fie !Si noi suntem mari amatori de peste,
    preparat cat mai simplu,dar nu prajit,si de icre de peste,preparate in casa !Cu exceptia borsului
    de peste si a scrumbiei,imi plac toti pestii,mai ales proaspeti,pe care mi-i pot permite !
    Zile frumoase,draga Zina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună și ușor de făcut!

      Zile frumoase și ție, dragă Natalia!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !